Med 10 finalisti za nagrado kresnik kar dva Gogina romana!

24. Apr. 2015

Žirija Delove nagrade za roman leta kresnik je razglasila deset finalistov. Med deseterico sta tudi dva Gogina romana in sicer Kronika pozabljanja Sebastijana Preglja in Izbrisana Mihe Mazzinija. Avtorjema iskreno čestitamo!

Več

Val202 na terenu v Gogi

Val202 na terenu v Gogi

17. Apr. 2015

"Kaj počnejo mladi Novomeščani in kaj pogrešajo v svojem mestu? Iščemo novo Novo mesto na 650 let podlage!"

Več

Tiskovna konferenca v Novem mestu

16. Apr. 2015

Založba Goga vas vabi na tiskovno konferenco, ki bo v ponedeljek, 20.4.2015, ob 11.00 v Knjigarni Goga. Predstavili vam bomo program dogodkov, ki se bodo ob tednu knjige zvrstili na terasi knjigarne Goga, knjižni program založbe Goga za leto 2015 in projekt Knjigobežnice, ki se bo izvajal v sodelovanju z Leo klubom Novo mesto.Gostje bodo:Mitja...

Več

Boris A. Novak nominiran za kritiško sito!

Boris A. Novak nominiran za kritiško sito!

30. Mar. 2015

Društvo slovenskih literarnih kritikov je danes razglasilo nominacije za kritiško sito. Med petimi knjigami v ožjem izboru je tudi ep Vrata nepovrata pesnika Borisa A. Novaka.

Več

S slovenskimi avtorji smo se podali v Moskvo

S slovenskimi avtorji smo se podali v Moskvo

12. Dec. 2014

Založba Goga iz Novega mesta je v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS organizirala gostovanje slovenskih pisateljev v Moskvi. Pri tem so nam pomagali mnogi slovenski in ruski partnerji, med drugimi knjižnica tuje literature Rudomino, Institut perevoda, Univerza MGU, oddelek za slovenistiko, Institut jazykoznanija, Klub Artefaq ter Slovensko veleposlaništvo v Moskvi.

Več