🔔 Obvestilo: Poštnina je brezplačna za vsa naročila na naši spletni strani.

Ahmed Burić in Boris A. Novak v knjigarni Goga

4. april 2016 19:00

Literarni večer, Knjigarna Goga
Ahmed Burić in Boris A. Novak v knjigarni Goga

V ponedeljek, 4. aprila, ob 19.00 bo v knjigarni Goga predstavitev knjige Vrata raja Ahmeda Burića. Z avtorjem se bo o knjigi pogovarjal pesnik Boris A. Novak.

Ahmed Burić je eden najvidnejših novinarjev, kolumnistov in angažiranih intelektualcev na področju bivše Jugoslavije, znan po duhovitih, pronicljivih interpretacijah svojega mesta in sveta, ki jih lahko redno berete predvsem na portalu Radia Sarajevo. Po koncu vojne, ki jo je deloma preživel tudi v Sloveniji, je zaslovel kot pesnik, najprej z zbirko Bog tranzicije (2004), nato so sledile Solze nafte in krvi (2009) ter Materni jezik (2013). 

Vrata raja je zbirka lapidarnih pesmi z asketskim jezikom. Le tako lahko prepričljivo govorijo o velikih, včasih strašnih zgodbah. O brezpotjih, skrivnostih, o izsiljenih izbirah, izgubah, o najbolj intimnih in zato najbolj univerzalnih vprašanjih.

Boris A. Novak je pesnik, dramaturg, urednik, esejist, prevajalec in literarni teoretik. Velja za enega najpomembnejših slovenskih pesnikov, mojstra pesniških oblik. S svojo poezijo uveljavlja maksimo, da »pomen zveni in zven pomeni«, načelo, ki ga uveljavlja tudi v svoji poeziji za otroke, dramatiki in prevodih. 

Vabljeni!

Izid knjige in avtorjevo bivanje v Sloveniji sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Knjiga odraža stališča avtorja; Evropska komisija ni odgovorna za uporabo informacij, ki se nahajajo v njej.

Izid knjige so podprli tudi Javna agencija za knjigo. Mestna občina Novo mesto, Traduki in Društvo novomeških študentov.