Filter by Oznake izdelkov
roman

Založba Goga

Založba Goga je bila ustanovljena decembra 1998 pod okriljem Društva novomeških študentov (DNŠ). Januarja 2000 je izšla prva knjiga, odprli smo knjigarno in kavarno na Glavnem trgu.

Objavljamo predvsem sodobno leposlovje – romane, zbirke kratkih zgodb, poezijo in esejistiko domačih in tujih avtorjev in avtoric. Naši avtorji so prejemniki številnih nagrad, njihove knjige se prevajajo v mnoge evropske jezike.

V Knjigarni Goga od pomladi do jeseni organiziramo pogovore in dogodke z domačimi in tujimi gosti, poletje pa je v znamenju festivalov – najprej Rudija Potepuškega, festivala uličnega gledališča, sledijo Novomeški poletni večeri, ki so preplet literarnih in glasbenih dogodkov. Avgust zaključujemo z mednarodnim festivalom kratke zgodbe Novo mesto short, na katerem podelimo nagrado novo mesto za najboljšo slovensko zbirko kratke proze preteklega leta.

Vpeti smo v mednarodno založniško dogajanje in v številne evropske projekte, med drugim že več let vodimo projekt Reading Balkans, ki omogoča kroženje balkanskih avtorjev po rezidenčnih hišah in njihovo promocijo v tujini.

Goga je prav gotovo ena najbolj profiliranih slovenskih založb; z literarno rezidenco, festivali in knjigarno, pa tudi pomembno kulturno središče na Dolenjskem.

 

Založba GOGA smo:

Prodaja pravic

splošni naslov rights@goga.si

Knjigarna Goga

splošni naslov knjigarnagoga@goga.si, tel.: 07 393 08 02

Navodilo za oddajanje rokopisa

Preden pošljete svoj rokopis na Založbo Goga, vas prosimo, da na naši spletni strani najprej pogledate, kakšne knjige izdajamo in poskusite presoditi, ali vaše pisanje vsaj približno sodi v naš program.

Če menite, da je odgovor pritrdilen, pripravite kratko predstavitev svojega teksta in jo skupaj s celotnim besedilom (celotno pesniško zbirko, celotno zbirko kratkih zgodb ali celotnim roman) pošljite na urednistvo@goga.si ali na naslov Založba Goga, Glavni trg 6, 8000 Novo mesto.

Zaradi velike količine vsakodnevno prihajajočih tekstov je treba na odgovor pogosto čakati, uredništvo pa ob zavrnitvi ne pojasnjuje svojih odločitev. Nenaročenih besedil in drugih nenaročenih materialov ne vračamo.

kontakti

info@goga.si

Glavni trg 6
8000 Novo mesto, Slovenija

+386 (0)7 393 08 11
(založba, trženje)

‍+386 (0)7 393 08 02
(knjigarna, prireditveni program)