Filter by Oznake izdelkov
roman

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine www.goga.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo www.goga.si (v nadaljevanju goga.si) upravlja zavod Založba Goga, zavod za založniško in umetniško dejavnost, Glavni trg 6, 8000 Novo mesto, matična številka: 1589121000, davčna številka: SI23830557, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju Založba Goga).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani www.goga.si, pravice in obveznosti uporabnika in spletne strani ter urejajo poslovni odnos med Založbo Goga in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Kupec z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

1. Vrste uporabnikov

Obiskovalec spletne strani goga.si lahko kot gost opravi nakup z enkratnim vpisom svojih podatkov v obrazec Podatki plačnika. V kolikor pod tem obrazcem obkljuka še možnost “Ustvarite račun” in potrdi nakup, postane registrirani uporabnik strani goga.si. Gost in registrirani uporabnik (v nadaljevanju uporabnik) pridobita pravico do nakupa na spletni strani goga.si.

Ob registraciji na spletni strani goga.si pridobi obiskovalec uporabniško ime ter geslo.

Registracija je možna tudi prek povezave “Moj račun” poleg ikone za košarico, na vrhu spletne strani.

 

2. Dostopnost informacij

Založba Goga se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovila naslednje informacije:
– podatke o podjetju Založba Goga (ime in sedež podjetja, matična številka),
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene lastnosti artiklov,
– dostopnost prodajnih artiklov,
– pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
– cene morajo biti jasno in nedvoumno določene. Razvidno mora biti, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve ter tudi rok veljavnosti tega podatka;
– način plačila in dostave ali izpolnitve ter rok veljavnosti tega podatka,
– časovno veljavnost ponudbe,
– rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
– pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi za stike s kupci.

 

3. Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba na strani goga.si ažurira in spreminja pogosto in hitro.

 

4. Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Založbo Goga in kupcem je na spletni strani goga.si sklenjena v trenutku, ko Založba Goga kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončno določeni in veljajo tako za Založbo Goga kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

 

5. Načini plačila

Spletna stran goga.si vam nudi naslednje možnosti plačil:
plačilo po predračunu (nakazilo na naš poslovni račun),
plačilo po povzetju (ob prevzemu pošiljke kupec plača še provizijo oz. odkupnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenije),
plačilo s kreditno kartico (Visa ali MasterCard) in
plačilo prek PayPal računa.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

 

6. Cene

Vse cene so navedene v €.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

V nekaterih izjemnih primerih se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena vsebine spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

 

7. Stvarna napaka

O stvarni napaki govorimo, kadar:
· vsebina nima lastnosti, ki omogočajo njeno normalno rabo in
· se kupcu izroči vsebina, ki se s kupljenim ne ujema.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled vsebine.

Stvarno napako lahko kupec uveljavi v primeru, ko blago nima garancije. Potrebno jo je uveljavljati v zakonsko predpisanih rokih.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

8. Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje Braintree.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

 

9. Varovanje osebnih podatkov

Založba Goga se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Kupec oziroma registrirani uporabnik spletne strani Založbe Goga dovoljuje, da Založba Goga vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Založba Goga se zavezuje, da bo s podatki o kupcu ravnala v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter da bo vse podatke uporabljala izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bo posredovala tretji osebi.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Spletna stran goga.si za delovanje strani in optimiziranje uporabniške izkušnje uporablja piškotke.

Založba Goga bo osebne podatke uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

 

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Kakšne podatke zbiramo?

Založba Goga za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne strani goga.si, od registriranih članov pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, naslov, državo prebivališča, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s ponudnikom.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Pri uporabi spletne strani goga.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Založba Goga kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih Založba Goga v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam.

Založba Goga osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Prijava na e-novice:

Uporabnik se lahko prijavi na e-novice, s katerimi ga Založba Goga do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. Za prijavo na e-novice Založba Goga zbira naslednje podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice Založbe Goga (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec Založba Goga se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1), ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice Založba Goga pošilja prek spletne aplikacije Mailchimp.

Obdelava podatkov za namene pošiljanja novic:
• Katere podatke zbiramo: Poleg podatkov v vnosnem polju se bo zabeležil IP naslov računalnika, iz katerega ste naredili prijavo, nadalje pa se bodo zbirali še čas odpiranja poslanih sporočil in čas klikov na povezave v sporočilih.
• Kakšen je namen zbiranja: Podatke zbiramo z namenom pošiljanja novic. Podatke o časih odpiranja in časih klikov pa za namen ugotavljanja vaše aktivnosti, da lahko zagotovimo ustrezen izbris vaših podatkov v primeru vaše neaktivnosti.
• Koliko časa bomo podatke zadrževali: V kolikor boste naše novice prebirali, bomo vaše podatke hranili, dokler ne boste zahtevali izbrisa oziramo dokler se ne boste odjavili + 1 leto. V kolikor pa naših novic ne boste prebirali, pa bomo vaše podatke izbrisali 1 leto po zadnjem prebiranju.
• Kje lahko prekličete soglasja in zahtevate izbris, izpis ali spremembo: To lahko naredite tako, da nam pišete na naš elektronski naslov.
• S kom bomo vaše osebne podatke delili: Vaših osebnih podatkov ne bomo delili z nikomer.

 

10. Zaščita avtorskih pravic vsebin na strani goga.si

Vse vsebine na spletni strani goga.si so last nosilcev avtorskih pravic, ki imajo z Založbo Goga sklenjeno pogodbo o sodelovanju. Vsako kopiranje, razmnoževanje, javno objavljanje ali predvajanje brez predhodnega pisnega dovoljenja nosilcev avtorskih pravic je prepovedano.

 

11. Komunikacija

Založba Goga bo z uporabnikom stopila v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

12. Odveza odgovornosti

Lahko se zgodi, da se lastnosti artiklov spremenijo tako hitro, da Založba Goga ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo Založba Goga kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Založba Goga ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Založba Goga ne odgovarja za netočnost podatkov, ki so jih vnesli nosilci avtorskih pravic vsebin, ki imajo s ponudnikom sklenjeno pogodbo o sodelovanju.

 

13. Vračilo blaga

Če z izdelkom niste zadovoljni, nas najkasneje v 14-ih dneh obvestite, da odstopate od pogodbe ali nam v istem roku vrnite nepoškodovan izdelek, pri čemer sami krijete morebitne stroške vračanja blaga.

 

14. Pritožbe in spori

Založba Goga spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Založba Goga se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova goga@goga.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Založba Goga se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se Založba Goga prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

 

 

Pravila za nagradno igro

1. Splošne določbe

Spodnja pravila določajo potek in sodelovanje v nagradni igri na Facebook strani.  Organizator nagradne igre je Založba Goga Rozmanova ulica 10 8000 Novo mesto Slovenija (v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra se izvaja na območju Republike Slovenije in traja od 20. 5. 2022 do 29. 5. 2022. Vsi udeleženci, ki pristopijo k nagradni igri, sprejemajo te splošne pogoje, so z njimi seznanjeni in s pristopom k nagradni igri, z njimi v celoti strinjajo.

2. Namen nagradne igre

Namen nagradne igre je promocija Založbe Goga in promocija Facebook strani Založbe Goga. Oglaševanje in udeležba v nagradni igri poteka v skladu s predpisi o oglaševanju izdelkov.

3. Udeleženci

Udeleženci nagradne igre so lahko vse fizične osebe s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji ali kateri drugi državi EU. V nagradni igri ne morejo sodelovati organizatorji nagradne igre, to je zaposleni v Založbi Goga, njihovi ožji družinski člani (zakonec, izven zakonski partner, starši, otroci) ter druge osebe, ki kakorkoli neposredno sodelujejo pri izvedbi nagradne igre. Vsak udeleženec lahko sodeluje v nagradni igri le v svojem lastnem imenu in s sodelovanjem v nagradni igri potrjuje, da so vsi posredovani osebni podatki le njegovi lastni osebni podatki, ter, da se strinja s temi pravili.

4. Način sodelovanja

Udeleženci nagradne igre morajo slediti Facebook strani Založbe Goga, všečkati objavo ter pod objavo zapisati komentar. Morebitne stroške sodelovanja (dostop do spleta) nosijo udeleženci nagradne igre. Udeleženec lahko kadarkoli prekliče sodelovanje v nagradni igri. Preklic mora zahtevati s poslanim elektronskim sporočilom na e-naslov organizatorja info@goga.si. V tem primeru se sodelujoči izključi iz nadaljnjega sodelovanja v nagradni igri in vseh namenov obdelave osebnih in drugih podatkov, ki iz nagradne igre izhajajo.

5. Nagrada

Facebook nagrajenec prejme knjigo Založbe Goga in kratko majica. Nagrade ni mogoče zamenjati, niti zahtevati njene denarne protivrednosti.

6. Žrebanje/ Dodeljevanje nagrad in obveščanje o nagrajencu

Žreb bo izveden elektronsko s strani komisije 30. 5. 2022. Žreb bo opravljen tako, da se bo med vsemi sodelujočimi naključno izžrebal en sodelujoč na Facebook strani, ki izpolnjuje zahteve 4. člena. Žreb bo računalniško evidentiran, oz. se bo o njem vodil zapisnik. Evidenca ali zapisnik se hrani na sedežu organizatorja nagradne v skladu s temi pravili. Vsi udeleženci nagradne igre se z udeležbo v nagradni igri izrecno in nepreklicno strinjajo z objavo imena profila na časovnici ter v storyju. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanje ni mogoča.

7. Prevzem nagrade

Pogoj za pridobitev nagrade je, da udeleženci izpolnjujejo pogoje iz 3. člena ter soglašajo s Pravili in pogoji sodelovanja v nagradni igri ter v primeru, da so izžrebani, organizatorju v zasebnem sporočilu v roku 24 ur posredujejo podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime in priimek, ulica, pošta ter kraj prebivališča, telefonska številka in davčna številka). V primeru, da izžrebanec pravočasno ne posreduje točnih in pravilnih zahtevanih podatkov, se šteje, da je nagrado zavrnil, organizator pa je prost svoje obveznosti glede izročitve nagrad takim izžrebancem. Nagrade se torej v takem primeru ne podelijo. Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, menjava nagrad ni mogoča.

Organizator si pridržuje pravico, da ne podeli nagrad, če:

  • nagrajenec ne izpolni pogojev za prevzem nagrade,
  • se pojavi dvom o istovetnosti podatkov,
  • se ugotovi, da je uporabnik v igri sodeloval v nasprotju s pravili in pogoji nagradne igre,
  • v drugih primerih, ko podelitev nagrade ne bi bila možna ali zakonita.

8. Izključitev odgovornosti

Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za:

  • (ne)delovanje družabne spletne mreže Facebook in Instagram,
  • vse ostale aktivnosti na spletni mreži Facebook in Instagram,
  • kakršne koli posledice, ki bi jih sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri ali nagradnem žrebanju, kakršne koli posledice ob koriščenju nagrad.

Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih natečaja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletnem mestu.

9. Varovanje osebnih podatkov

Organizator bo podatke udeleženca: ime, priimek, telefonsko številko, naslov in e-naslov udeleženca (v nadaljevanju podatki), ki jih ta navede v tej prijavi na nagradno igro, ter davčno številko, predložitev katere bo organizator od udeleženca zahteval le v primeru, da je udeleženec v nagradni igri izbran, obdeloval za izvedbo nagradne igre. V primeru, če bo udeleženec v nagradni igri nagrajen, lahko organizator ime in priimek udeleženca objavi tudi na spletni strani www.goga.si. V času obdelave podatkov ima udeleženec pravico do dostopa, popravka, omejitve obdelave ali izbrisa vseh ali posameznih podatkov, skladno z veljavnimi predpisi, in sicer pisno z zahtevo, posredovano na sedež založbe, Založba Goga Rozmanova ulica 10, 8000 Novo mesto ali preko elektronske pošte info@goga.si. Udeleženec ima pravico do ugovora, do prenosljivosti podatkov in do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu. Udeleženec lahko od organizatorja kadarkoli zahteva, da trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Soglasje za prejemanje elektronskih sporočil lahko kadar koli trajno ali začasno prekliče. Naročnik bo podatke, ki se na podlagi soglasja obdelujejo za namen neposrednega trženja, obdeloval do preklica soglasja, pri čemer preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov pred preklicem. Podatke, ki jih na podlagi pogodbenih obveznosti in zakonskih predpisov obdeluje za namen izvajanja nagradne igre, bo organizator hranil 6 let od zaključka nagradne igre oz. skladno z zakonsko določenimi roki hrambe. Uporabnik osebnih podatkov je marketing oddelek. Organizator nagradne igre podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, z izjemo družbi javnim organom, katerim je podatke dolžan posredovati na podlagi veljavnih predpisov.

10. Dokumentacija

Dokumentacijo v zvezi z nagradno igro hrani organizator, in sicer:

  • dokumentacija v zvezi z organizacijo in izvedbo nagradne igre ter tudi ta pravila se hranijo v prostorih organizatorja tri (3) leta;
  • dokumentacija v zvezi z nagrajenci (obvestila o osebnih podatkih, davčna dokumentacija) se hrani v skladu z veljavnimi davčnimi in računovodskimi predpisi. Po preteku zgoraj navedenih rokov organizator dokumentacijo uniči v skladu s svojimi internimi akti.

11. Dostop do pravil nagradne igre

Navodila nagradne igre so na spletni strani www.goga.si.

12. Ostale določbe

Organizator ne odgovarja za zapoznele, nepopolne ter nepravilne komentarje. Odločitev organizatorja nagradne igre o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro in pravilih, povezanih z njo, je dokončna in velja za vse udeležence. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Avtentično tolmačenje teh pravil določa izključno organizator. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico sprememb teh pravil, če to zahtevajo pravni, tehnični ali komercialni razlogi. O vseh morebitnih spremembah teh pravil bo udeležence obvestil z objavo na strani www.goga.si. Nagradna igra ni organizirana s strani družbe Meta, slednja tudi ne odgovarjata za nobene zahtevke iz naslova te nagradne igre. Meta ne sponzorira in ne upravlja nagradne igre ter je tudi ni posebej odobrila in z njo ni povezana. Morebitne informacije, ki jih sodelujoči posredujejo zaradi sodelovanja v nagradni igri, se posredujejo organizatorju in ne družbi Meta. Ta pravila začnejo veljati z dnem sprejema.

Novo mesto, 20. 5. 2022