Filter by Oznake izdelkov
roman

Ali boma ye!

“Čeprav je prek razdrobljenih in časovno premešanih prizorov vse do zadnjega poglavja izrisan le približno dan in pol protagonistovega življenja, se mozaično sestavijo anomalije našega celotnega družbenega sistema. Roman, ki zareže v živo predvsem zaradi preprostega sloga, tako nikakor ne bo teknil le ljubiteljem pretepaških prizorov.”
– Sandra Krkoč, Dnevnik

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2013
Število strani: 261
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612770419

Tiskana izdaja

O knjigi

Ali boma ye!*

… je naslov novega romana kresnikovega nagrajenca Tadeja Goloba. Med odrasle bralce se vrača z zgodbo o amaterskem boksarju pred zadnjim dvobojem svoje kariere in s ponudbo, ki je ne more zavrniti. Zaplet, na kakršnem so zgrajeni vesterni in hollywoodski filmi o boksu od Podivjanega bika do Rockyjev, zapakiran v sodobno slovensko družbeno okolje.

Roman za ljudi s smislom za humor.

*Ali boma ye! se seveda nanaša na Muhammada Alija in na … (ah, boste že ugotovili)

Tadej Golob (foto: Boštjan Pucelj)

Tadej Golob

Tadej Golob (1967) je eden najbolj samosvojih slovenskih avtorjev s tematsko raznolikim naborom del. Med pisci se je pojavil s knjigo Z Everesta (2000), v kateri popisuje smučanje Dava Karničarja z najvišje gore sveta, na vrh katere se je povzpel tudi sam, nadaljeval pa z biografijami Petra Vilfana (2004), Zorana Predina (2009) in Gorana Dragića (2015), Milene Zupančič, Petra Čeferina, Alenke Bratušek (2018), z romanoma za mladino Zlati zob (2011) in Kam je izginila Brina? (2013) ter z romanoma za odrasle Svinjske nogice (nagrada kresnik 2010) in Ali boma ye! (nominacija za kresnik 2014). Serija kriminalk s Tarasom Birso v glavni vlogi, ki se je začela z romanom Jezero (nominacija za kresnik 2017), se zgleduje po skandinavskem tipu kriminalk. Predvsem po tistih, ki jih pišejo novinarji in med vrsticami razkrivajo manj znane plati družbe, v kateri živimo.

nagrade:
Nagrada kresnik 2010

Poznetek pogovora o knjigi Ali boma ye!