Filter by Oznake izdelkov
roman

Kar od nekod

Preplet različnih življenj, ki jih čudna naključja preteklosti družijo v nenavadno zgodbo ─ kot bi se pojavila kar od nekod.

Copyright: @2024 Založba Goga
Dimenzije: 14,4 x 23,4 cm
Število strani: 240
Leto izida: 2024
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612774400

Tiskane izdaje
trda vezava Original price was: 24,90 €.Current price is: 19,90 €.

Akcija velja samo za fizične osebe.

O knjigi

Piše se leto 1981, ko vsak mladostnik sanja o garažnem bendu in uspehu, ki mu ga bo prineslo plinkanje na kitaro. Uspehu pri puncah, seveda, zakaj pa bi se človek sicer sploh izpostavljal slabi volji zaspanih počitnikarjev na nudistični plaži, kjer se je treba ves čas pretvarjati, da je telo pod kontrolo, medtem ko se od doma vrstijo skrivnostna kodirana sporočila vse bolj obupane sestre in naraščajoče pasivno-agresivni klici domnevne (potrjene? samooklicane?) punce, ki očitno sumi, da bendovska famfatal ni samo modni dodatek, temveč ima tudi kakšno bolj aktivno vlogo v obglasbenih dejavnostih. Keš je pa vseeno keš. Prvoosebni pripovedovalec Lucije Stepančič v mlačno milnico pop glasbe vstopi kot v bazen: pripravljen na vse, kar nevidnega plava v njem. Pa četudi bi bilo kaj zares temnega – kar tudi je. Največje skrivnosti se vselej razkrivajo vzvratno.

Lucija Stepančič (foto: Boštjan Pucelj)

Lucija Stepančič

Lucija Stepančič je restavratorka, literarna kritičarka, avtorica številnih slikanic in stripovskih romanov, njena zbirka kratke proze Prasec pa tak (2008) je bila nominirana za nagrado fabula, zbirka Tramvajkomanda (2016) za nagrado novo mesto, njen roman V četrtek ob šestih (2011) pa za nagrado kresnik.