Filter by Oznake izdelkov
roman
IZID POMLAD 2024

Pikčasta Slovenija, kolesarski vodnik

Obveščamo, da je Kolesarski vodnik Tadeja Goloba prestavljen na pomlad 2024.

 

“Lahko vse življenje postavljate osebne svetovne rekorde na lokalnem klancu, ni pa treba.”

 

 

 

 

Copyright: Založba Goga
Leto izida: 2023
Število strani: 384
Vrsta: mehka vezava
Dimenzije: 125 x 185
ISBN: 9789612773915
mehka vezava V košarico24,90 

Založba Goga obvešča, da je zaradi trenutnih izrednih razmer v državi izid Kolesarskega vodnika Tadeja Goloba prestavljen na pomlad 2024.

Poplave so bile uničujoče in razsežne, razdejani so bili domovi, popolnoma onemogočene pa so bile tudi marsikatere cestne povezave. Kolesarski vodnik Tadeja Goloba vključuje ceste po širši Sloveniji, seveda tudi dele, kjer zaradi poplav in plazov cest preprosto ni več. Prav zato smo se z avtorjem odločili, da vodnik prestavimo na naslednje leto, ko bodo ponovno urejene in prevozne. Do takrat želimo vsem, ki so vas poplave tako ali drugače prizadele, čimprejšnje okrevanje.

V aprilu bodite pozorni na nove prednaročniške akcije, vse, ki pa ste vodnik že naročili, bomo o možnosti vračila denarja dodatno obvestili po vaši e-pošti.

Hvala za razumevanje.

Pazite nase in vse dobro.

Založba Goga

O vodniku

Pikčasta Slovenija predstavlja petinšestdeset krogov po Sloveniji in zamejstvu, v katerih vas čaka najmanj tisoč višinskih metrov vzpona (in spusta). Od Šavrinskega gričevja slovenske Istre, Brkinov in Vipavske doline (in od tam na Kras), do vzpetin nad Sočo in nekajkrat v Beneško Slovenijo, kraljevskega kroga okoli Triglava s 3800 višinskimi metri vzpona, klancev predalpske Slovenije nad Idrijo, Žirmi, Kranjem, do Osilnice in Strme rebri nad njo, Bele krajine in kroga okoli Trdinovega vrha (najvišjega vrha Gorjancev), preko Kozjanskega do Celja in Koroške, okoli Uršlje gore, iz Velikovca čez Svinško planino, nekoč skrajno severno mejo slovenskega narodnostnega ozemlja, do Pohorja in čez Kozjak, pa do največjega slovenskega gričevja – Slovenskih goric, in na koncu (začetku) presenečenja za vse zaljubljence v slovenske gorske etape – Prekmurja. Dve gor-dol tisočmetrci sta tudi tam, kot je v vodniku vseh sedem samostojnih slovenskih asfaltiranih klancev, ki v enem zamahu dosežejo številko tisoč. Eden od kriterijev za uvrstitev kakšne ceste v posamezen krog je bil tudi promet – obstajajo ceste po Sloveniji, kjer ga ni.

Odzivi

Tadej Golob (foto: Boštjan Pucelj)

Tadej Golob

Tadej Golob (1967) je eden najbolj samosvojih slovenskih avtorjev s tematsko raznolikim naborom del. Med pisci se je pojavil s knjigo Z Everesta (2000), v kateri popisuje smučanje Dava Karničarja z najvišje gore sveta, na vrh katere se je povzpel tudi sam, nadaljeval pa z biografijami Petra Vilfana (2004), Zorana Predina (2009) in Gorana Dragića (2015), Milene Zupančič, Petra Čeferina, Alenke Bratušek (2018), z romanoma za mladino Zlati zob (2011) in Kam je izginila Brina? (2013) ter z romanoma za odrasle Svinjske nogice (nagrada kresnik 2010) in Ali boma ye! (nominacija za kresnik 2014). Serija kriminalk s Tarasom Birso v glavni vlogi, ki se je začela z romanom Jezero (nominacija za kresnik 2017), se zgleduje po skandinavskem tipu kriminalk. Predvsem po tistih, ki jih pišejo novinarji in med vrsticami razkrivajo manj znane plati družbe, v kateri živimo.

nagrade:
Nagrada kresnik 2010