Filter by Oznake izdelkov
roman

Krompir, krompir, kupite domač krompir!

V soboto, 9.8.2014, smo na terasi pred knjigarno Goga uživali v lutkovni predstavi Take ljudske. Predstava Take ljudske je preplet ljudske pripovedke Zajec dela za lisico ter pregovorov, starih modrosti in ljudske zvočnosti. 

Pridni zajec dobro skrbi za svoje kokoške in te mu v zameno izležejo veliko jajc, ki se jih odloči prodati na tržnici. Tam sreča branjevko s krompirjem, ki mu ponudi, da jajca zamenja za njen semenski krompir domačih sort Igor in Vesna. Zajcu se zdi kupčija dobra in takoj se odpravi domov posadit svoj krompir. Na poti sreča lisico, ki mu pove, da se je tudi sama namenila saditi krompir. Glede na to, da je ena njiva tako ali tako prevelika zanju, mu ponudi, da skupaj obdelujeta eno njivo – na pol si razdelita delo in pridelek. Ideja je že dobra, pri izvedbi pa malo zašepa, saj je lisica izjemno lena in vedno raje zaspi, kot da bi opravila svoje delo. Tako ubogi zajec sam preorje njivo, posadi krompir, ga na koncu tudi sam pobere in spravi v gajbice. Lisica pa si ves čas prisvaja zasluge za skupno delo, dokler zajcu končno ne prekipi. Odloči se, da bo ves krompir obdržal zase, saj je tudi delal sam. Tako lisica ostane brez vsega in se nauči, da brez dela in jela.

Priredba: Petra Stare; Režija: Andrej Adamek; Likovna zasnova: Andrej Štular; Glasba: Peter Kus; Animacija: Andrej Štular, Petra Stare; Produkcija: Forum Ljubljana & Mini teater

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.