Filter by Oznake izdelkov
roman

Javni poziv: rezidenčni program 2015 v Novem mestu za ustvarjalce na področju književnosti

Javni poziv: rezidenčni program 2015 v Novem mestu za ustvarjalce na področju književnosti

Goethe-Institut Ljubljana v letu 2015 ponuja rezidenčni program v Novem mestu za ustvarjalce na področju književnosti v času od 1. do 30. septembra 2015.

Opis projekta

Goethe-Institut Ljubljana skupaj z založbo Goga v letu 2015 izvaja enomesečni rezidenčni program. Program je namenjen ustvarjalcem na področju književnosti. Enomesečna rezidenca je namenjena razvijanju lastnih književnih projektov. Štipendist dobil priložnost razvijati svoj obstoječi literarni projekt, spoznati slovensko literarno in kulturno-umetniško dogajanje ter svoje delo predstaviti slovenskemu občinstvu. Pravtako štipendija omogoča predstavitev avtorjevega dela na literarnem večeru v Novem mestu in Ljubljani. Od štipendista se pričakuje, da ob koncu rezidenčnega bivanja v Novem mestu napiše članek o svojih izkušnjah in vtisih, ki bo objavljen na spletni strani Goethe-Instituta. Oskrbo štipendista in organizacijo prireditev zagotavljata založba Goga in Goethe-Institut Ljubljana.

Rok za oddajo prijave: 21. junij 2015

Obseg štipendije

 • Nastanitev v stanovanju v središču Novega mesta od 1. do 30. septembra 2015 (http://www.goga.si/en/residence-programmes/gogas-writers-residence/)
 • Kritje potnih stroškov v višini do 250 eur (nizkocenovni let, vlak 2. razred)
 • Štipendija v višini 1000 eur
 • Prevod avtorske pole besedila v slovenščino (30.000 znakov)
 • Organizacija 2 literarnih večerov (1x v Novem mestu, 1x v Ljubljani)
 • Povezava z relevantnimi ustvarjalci ter institucijami na kulturnem področju s pomočjo mreže Goethe-Instituta Ljubljana in založbe Goga

Pogoji

Kandidati se s književnostjo (vse zvrsti) ukvarjajo na poklicni ravni, imajo vsaj eno objavljeno delo in živijo v Nemčiji.

Prijavna dokumentacija

Kandidati naj svojo prijavno dokumentacijo pošljejo v nemškem ali angleškem jeziku. Prijavna dokumentacija zajema:

 • Življenjepis:
  Življenjepis naj vsebuje popolne kontaktne podatke, informacije o izobrazbi in pregled dosedanjega umetniškega dela.
 • Motivacijsko pismo in opis projekta:
  Na največ 2 straneh opišite svojo motivacijo za udeležbo na rezidenčnem programu. Prosimo, da predstavite tudi delovni oz. projektni načrt za delo, ki ga želite opraviti v času bivanja na rezidenci.

 

Prijavo pošljite po elektronski pošti najkasneje do 21. junija 2015 na naslednji naslov:

jelena.miklos@ljubljana.goethe.org

 


Izbor

Izbor bo opravila neodvisna komisija. Odločitev komisije je dokončna in neizpodbitna. O rezultatih bodo kandidati obveščeni najkasneje 6. julija 2015.

Kontaktna oseba

Jelena Mikloš, strokovna sodelavka za kulturne programe na Goethe-Institutu Ljubljana: jelena.miklos@ljubljana.goethe.org, 01 3000 314.