Loading Dogodki

Agata Tomažič in Ivana Djilas (moderatorka), pogovor o romanu Čmrljev žleb

Literarni večer
četrtek, 8. junija ob 20:00 do 21:00

Ko v idilični smučarski vasici globoko pod snegom odkrijejo truplo, se sproži plaz skrivnosti, ki razkrije, da nihče ni tako nedolžen, kot se zdi. Roman Čmrljev žleb skozi odnose svojih junakov in junakinj odpira rane polpretekle zgodovine in pokaže, da ima vsakdo preteklost, ki ji ne more ubežati.

»Agata Tomažič sodi med najbolj radožive in duhovite slovenske pisatelje, tudi ko se loteva najbolj mučnih družinskih odnosov, in na srečo ni nič drugače tokrat, ko se prek spretne menjave pripovednih perspektiv (različni junaki, različna časovna obdobja …) in razkrivanja skrivnosti pred nami riše družinska anamneza Flajsovih.«

Maja Šučur, Dnevnik

Agato Tomažič je pisateljica, prevajalka in publicistka. Zaposlena je na ZRC SAZU. Izdala je pet leposlovnih knjig – zbirke kratkih zgodb Nož v ustih (Goga, 2020), Česar ne moreš povedati frizerki (Goga, 2015), Zakaj potujete v take dežele? (CZ, 2016, nagrada krilata želva) in romana Tik pod nebom (Goga, 2017) ter Čmrljev žleb (Goga, 2023). Je soavtorica Blodnika po Istri (Društvo za dolgovezenje, 2019).

Podrobnosti

Datum:
četrtek, 8. junija
Čas:
20:00 do 21:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Knjigarna Goga
Glavni trg 6
Novo mesto, 8000 Slovenija
+ Google Zemljevidi
Telefon:
07/3930802

Organizator

Založba Goga
Telefon:
07/3930802
Email:
goga@goga.si
Spletna stran:
View Organizator Website

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.