Loading Dogodki

Agata Tomažič na Vodnikovi domačiji Šiška

pogovorni večer
torek, 22. septembra, 2015 ob 19:00

Založba Goga in Vodnikova domačija Šiška vabita na literarni večer z Agato Tomažič
avtorico zbirke kratkih zgodb Česar ne moreš povedati frizerki v torek, 22. septembra, ob 19. uri. Pogovor bo vodila Jelka Ciglenečki, odgovorna urednica založbe Goga.

»V življenju nikoli ne bi smel početi ali trpeti stvari, o katerih ne moreš govoriti v frizerskem salonu. In če se ti take stvari začnejo dogajati, se ti mora prižgati alarm.«

(iz zgodbe Kdor puli japonski dresnik, slabo ne misli)

***

Česar ne moreš povedati frizerki je kratkoprozni prvenec Agate Tomažič, ki so jo bralci doslej poznali predvsem po novinarskih besedilih, objavljanih v edicijah časopisne hiše Delo. Tam je zaposlena od leta 2002, začela je s pisanjem reportaž za redakcijo Panorama, urednikovala na zadnji strani, od leta 2010 pa je članica uredniške ekipe kulturnega štirinajstdnevnika Pogledi, za katerega še vedno piše.

Junaki zgodb iz kratkoprozne zbirke Česar ne moreš povedati frizerki so na prvi pogled docela povprečni in običajni ljudje iz vase soseščine. Avtorica se vešče in s ščepcem cinizma poigrava s stereotipnimi protagonisti in situacijami, ki jih popisuje v bogatem, mestoma poetičnem jeziku. Toda nič ni, kot se zdi ali kot bi sklepali, da bo: japijevski poslovnež se začne spreminjati v žabo; botanik, ki se ukvarja s plemenito dejavnostjo iztrebljanja invazivnega japonskega dresnika, je v zasebnem življenju vse prej kot plemenit; mlada mati se na poti na dopust odloči izstopiti iz avtomobila – in iz svojega življenja.

***

Od 15. ure naprej bo v čitalnici Vodnikove domačije tudi Hedvig Af Ekenstam – mojstrica škarij, ki bo obiskovalke in obiskovalce strigla v zameno za eno povedano zgodbo. Njej boste lahko povedali čisto vse.

Najboljšo zgodbo bomo ob koncu literarnega večera predstavili obiskovalcem.

Vabljeni, z vami bo lepše!

INFO in naročila za striženje: tina.popovic@divjamisel.org/ 040 546 817

Podrobnosti

Datum:
torek, 22. septembra, 2015
Čas:
19:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Vodnikova domačija

Organizator

Knjigarna Goga

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.