Loading Dogodki

Besedna postaja z Borisom A. Novakom

Literarni večer
ponedeljek, 11. januarja, 2016 ob 19:00

v ponedeljek, 11. januarja, ob 19. uri (Modra soba/V. nad. na Filozofski fakulteti)

Boris A. Novak, Vrata nepovrata, 2. del: Čas očetov (Založba Goga, 2015)

Na tokratni Besedni postaji bo naš gost pesnik, literarni teoretik in verzolog ter redni profesor na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Boris A. Novak – avtor družinskega in hkrati občeslovenskega epa.

“Najbrž si pred letom nihče ni mogel misliti, da utegne biti nekaj takega, kot je dolgo, v verzih spleteno besedilo slovenskega avtorja, prodajna uspešnica. Prva knjiga “eposa” Borisa A. Novaka Vrata nepovrata z naslovom Zemljevidi domotožja, to je. Zdaj je pred bralci drugi del, Čas očetov (založba Goga). (…) Kako je lahko zadevščina, katere obseg meri skoraj petsto strani v prvem delu in več kot sedemsto v drugem (tretji pa se še pričakuje), privlačna za bralca, ki tako bogate ponudbe zagotovo ni vajen? Novakov “zagovor” je preprost: brez pesmi ni nič, brez nje, pravi, se ne da boriti ali upreti, ljubiti ali umreti, tudi živeti ne. Še kako drži. Drži tudi, če Novakovo “pesem” beremo kot “zgodbo”, veliko, veličastno, osupljivo zgodbo, kakršne še ni bilo.” (Igor Bratož: “Družina Novak, vržena v nori čas”, Delo, Književni listi, 8. decembra 2015)

Za prvi del eposa Zemljevidi domotožja je pesnik prejel Župančičevo nagrado, najvišje priznanje Mestne občine Ljubljana. Epos Vrata nepovrata pa s Časom očetov še ni končan. V letu 2016 ga bo zaključila tretja knjiga, Bivališča duš.

red. prof. dr. Borisom A. Novakom se bosta pogovarjala red. prof. dr. Martina Ožbot Currie in red. prof. dr. Tone Smolej.

Prijazno vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
ponedeljek, 11. januarja, 2016
Čas:
19:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Filozofska fakulteta v Ljubljani
Slovenija + Google Zemljevidi

Organizator

Knjigarna Goga

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.