Loading Dogodki

Digitalne kompozicije Dana Lična

razstava
petek, 16. junija, 2017 ob 20:00 do 22:00

Danove digitalne kompozicije segajo v leto 2014, ko si je na družbenem omrežju Instagram ustvaril osebni profil z namenom kreiranja in plasiranja konceptualne umetnosti.

“Ustvarjanje digitalne kompozicije se začne s preprosto fotografijo,” komentira svoje delo Dano. “Raje kot da bi sledil delovanju večine uporabnikov družbenega omrežja, ki svojo fotografijo razumejo kot nedotakljivi absolut in jo kot takšno tudi objavijo, zajeto fotografijo vnesem v najosnovnejši program za obdelavo fotografij, ki mi je na voljo na mojem pametnem telefonu. Številne plasti obdelave fotografije pripeljejo do kreacije umetniške kompozicije, ki jo pošljem v leglo instant kulture, kot da od opazovalca ne zahteva nič več, kot od njega zahteva fotografija mačke na s soncem obsijanem drevesu.”

V tokratni razstavi bo Dano predstavil kompozicije večjega formata, ki nastajajo z namenom potopitve v stanje duha otroka, golega, popolnega takšnega, kot je, neobremenjenega z vsakršno obliko zaznavanja sebe kot osebe in z njo povezane misli “Jaz sem”, pred bivanjem ukleščenim v koncepte profesionalnosti, pravilnosti, vrhunskosti itd., ki jih je imel Dano skozi leta ustvarjanja priložnost okušati na lastni koži.

Več o Danu in njegovem delu si lahko preberete na www.danolicen.si

Iskreno vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
petek, 16. junija, 2017
Čas:
20:00 do 22:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Knjigarna Goga
Glavni trg 6
Novo mesto, 8000 Slovenija
+ Google Zemljevidi
Telefon:
07/3930802

Organizator

Knjigarna Goga