Loading Dogodki

Goga na Vodnikovi domačiji

Literarni večer
sreda, 27. junija, 2018 ob 17:00 do 22:00

NEPOZABNE POČITNICE Z AGENCIJO GOGA POD KOSTANJI NA VODNIKOVI DOMAČIJI V ŠIŠKI.

 

SREDA, 27.6.,  in ČETRTEK, 28. 6., med 17.00 in 22.00

 

Pripravili smo preddopustno znižanje knjig, da ne boste goli ali sami na plaži. Vsak dan med 17.00 in 22.00 uro bodo pod kostanji na voljo knjige založbe Goga po poletno ugodnih cenah.

 

Ne zamudite pogovorov s Svetlano Slapšak, Mirtom Komelom, Petrom Svetino in Sebastijanom Pregljem.

V sredo, 27. junija:

19.00 Peter Svetina v pogovoru z Manco Košir o knjigi poezije Poročilo o Jasperju Krullu.

Poročilo o Jasperju Krullu je potopis, a tokrat gre za notranje, duhovno potovanje. Že kar od začetka je jasno, da se nahajamo v obnebju religiozne lirike. Če so bile pesmi Petra Svetine doslej, morda po zaslugi otroške poezije, po kateri je veliko bolj znan, precej kratke in vedno zaključene same v sebi, pa imamo zdaj občutek, da jih je potrebno brati po vrsti, eno za drugo, stapljajo se v eno samo dolgo pesnitev, skoznje pa se izrisujejo značilni obrisi tako imenovane črne noči duše, arhetipske preizkušnje mistikov.« “Lucija Stepančič (iz spremne besede) 

20.30 Mirt Komel v pogovoru z Jedrt Jež Furlan o filozofski detektivki Medsočje.

Da bo pogovor bolje teknil, bomo jedli tudi medsoške sladice in pili napitek velikih detektivov.

»Od pianistovega dotika do morilčevega dotika: prvi je neizmerno subtilen, a nazadnje smrtonosen; drugi je takoj smrtonosen, a je potrebna velika subtilnost, da bi razpredli gosto mrežo laži in prevar in dognali, kdo se je koga dotaknil. Mirtovo pisanje, razpeto med enim in drugim, se nas vselej dotakne.« Mladen Dolar

V četrtek, 28. junija:

 19.00 Sebastijan Pregelj  v pogovoru z Manco Košir o romanu Vzdih. Izdih.

»Zgodbe o nesprejemanju tujcev, pa naj gre za obale Sredozemlja ali Trst kot slepič italijanskih migracijskih poti, se lahko bolj ali manj srečno razrešijo, le če se nahajamo v žanru pravljice, kjer je vse mogoče in kjer nad ljudmi še bdi budno in dobrohotno oko.« Matej Bogataj (Oddaja s knjižnega trga, program ARS)

 

20.30 Svetlana Slapšak v pogovoru z Jelko Ciglenečki o romanu Istomesečniki.

Na voljo bodo tudi delikatese kuhinje v času krize, v kateri se mojstrijo junakinje romana Istomesečniki.

»Že dolgo nisem prebral česa tako osebnega, toplega, angažiranega, kot je roman Istomesečniki. Aktivistični feminizem Svetlane Slapšak me je pripravil do tega, da sem prvič v svojem odraslem življenju resno meditiral o ženski kot o večvrednem spolu homo sapiensa. Prišel sem do zaključka, da ženska prekaša moškega v nadarjenosti za življenje, tako da sem z lahkim srcem prestopil v feministične vrste.« Dušan Jovanović (iz spremne besede)

Lepo vabljeni!

 

Podrobnosti

Datum:
sreda, 27. junija, 2018
Čas:
17:00 do 22:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Vodnikova domačija Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenija + Google Zemljevidi

Organizator

Knjigarna Goga