Loading Dogodki

Literarni večer s Petrom Rezmanom v knjigarni Goga

Literarni večer
četrtek, 20. aprila, 2017 ob 19:00 do 21:00

Peter Rezman je začel objavljati poezijo v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 1985 je v samozaložbi izdal pesniško zbirko Pesmi iz premoga in zbirko kratke proze Kiril Lajš ni lastnik krčme Peter Rezman. Od izida prvenca do danes beleži desetine objav pesmi, kratke in dolge proze ter dramskih besedil. Za Skok iz kože je leta 2009 prejel nagrado fabula za najboljšo zbirko kratke proze za obdobje dveh let, romana Zahod jame (2013) in Tekoči trak (2015) sta bila nominirana za nagrado Kresnik. Leta 2016 je pri založbi Goga izdal roman Barbara in Krištof, o katerem bo tekla beseda na literarnem večeru.

Najnovejši Rezmanov roman nadaljuje z obravnavo eminentno delavske problematike. Tokrat se pisatelj v literarnem tekstu spoprime s tematiko TEŠ 6, ki ni razburkala zgolj življenja v Šaleški dolini, temveč je odmevala po celotni državi. Vseeno naj bralka in bralec ne pričakujeta naivnega obračunavanja z nosilci moči, ki so domnevno poskrbeli, da se je gradnja šesta bloka šoštanjske termoelektrarne prelevila v prvorazredno gospodarskopolitično afero. 
Skozi literarni tekst se nam razkrije širša slika družbenega razvoja okolja, spisana v stilizirani realistični pisavi s prefinjenim občutkom za opisovanje detajlov. Rezmanov proosebni pripovedovalec spretno niha med politično realnostjo in intimnimi otroškimi spomini. 

S Petrom Rezmanom se bo pogovarjal pisateljski kolega Tadej Golob. 

Literarni večer bo potekal 20. aprila 2017, z začetkom ob 19. uri v atriju knjigarne Goga v Novem mestu.

Partnerji:

  • Javna agencija za knjigo
  • Mestna občina Novo mesto
  • Društvo novomeških študentov

Podrobnosti

Datum:
četrtek, 20. aprila, 2017
Čas:
19:00 do 21:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Knjigarna Goga
Glavni trg 6
Novo mesto, 8000 Slovenija
+ Google Zemljevidi
Telefon:
07/3930802

Organizator

Knjigarna Goga