Nalaganje Dogodki

Mini delavnica risanja mange z Nino Belingar

delavnice za otroke
četrtek, 26. oktobra, 2017 ob 9:00 do 10:30

Mali knjigobus bo 26.10. obiskal Dobrnič. Tokratna bralna urica bo potekala nekoliko drugače, saj se nam bo pridružila Nina Belingar, ilustratorka s prepoznavnim stilom risanja japonskih stripov – mange.

Riše že od malih nog, v srednji šoli pa se je zaljubila v japonske animacije in od takrat ustvarja v tem stilu. Njen prvi uspeh sega v leto 2006, ko je s svojo 16-stransko mango osvojila četrto mesto na natečaju v Nemčiji, ki ga je organizirala znana nemška založba Carlsen Comics. Kasneje se je osredotočila bolj na ilustracijo, sedaj pa ravno pripravlja izid celotnega stripa. Sodeluje na različnih anime in manga prireditvah ter konvencijah, delavnicah risanja in skupinskih razstavah, v letošnjem letu pa je imela tudi nekaj samostojnih razstav. 
Nina riše v stilu shoujo mange, ki je namenjen deklicam in mlajšim ženskam. Za ta žanr je značilen dekorativen in izrazen stil risbe. Tipični zanj so velike svetleče oči, razkošni vzorci in živobarvnost ter upodabljanje notranjega, čustvenega sveta in medsebojnih človeških odnosov.

Na tokratnem druženju nam bo pokazala nekaj svojih risb, predstavila različne tehnike risanja in nas naučila nekaj trikov risanja mange. S seboj bo prinesla nekaj printov, ki bodo naprodaj.

Njeno delo lahko spremljate na Instagramu in FB strani pod imenom Strawberry Goose.

Mali knjigobus bo z vami od 9:00 do 10:30

Vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
četrtek, 26. oktobra, 2017
Ura:
9:00 do 10:30
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Dobrnič
Slovenija + Google Map

Organizator

Knjigarna Goga