Loading Dogodki

Pogovorni večer z Aleksandrom Hemonom v Novi Gorici

torek, 5. decembra, 2023 ob 19:00 do 20:00

 Aleksandar Hemon (rojen 1964 v Sarajevu) je bosansko-ameriški avtor, esejist, kritik, pisatelj in scenarist, Tole ni zate je njegov tretji roman preveden v slovenščino (vsa njegova dela je prevedla Irena Duša), pri Založbi Goga pa je že izšla njegova zbirka kratkih zgodb Vprašanje Bruna. Pogovor bo vodil Ervin Hladnik Milharčič, pogovor bo potekal v srbohrvaščini in bo tolmačen v slovenščino.

Tole ni zate je roman o spominjanju. Pravzaprav o nizanju spominskih drobcev, prek katerih se Aleksander Hemon vrača v čas svojega otroštva, čas, ko je bilo vse še mogoče, ko se prihodnost še ni zgodila in se je zdelo, da je mesto Sarajevo večno. Pripovedovalec se v preteklost zazira z melanholično toplino, obuja njeno predmetnost, otroške in mladostne igre, ljubezni in nesporazume, prijateljstvo pa tudi krutost, porojeno iz občutka nesmrtnosti.

                                                                              ***

»Hemon se je vedno rad poigraval s prestavljanjem mej – med kraji in znotraj sebe – ter raziskoval, kako je mogoče, da so lahko še tako prepustne in pogojene meje obenem tudi tako pomembne.«

The New York Times

Podrobnosti

Datum:
torek, 5. decembra, 2023
Čas:
19:00 do 20:00

Prizorišče

Goriška knjižnica Franceta Bevka
Slovenija + Google Zemljevidi