Loading Dogodki

Predstavitev knjige Pax Putina v Mozirju!

Literarni večer
torek, 20. januarja, 2015 ob 18:00

Rusija? Največja država na svetu. Ruščina. Mraz. Babuška. Vesolje. Dostojevski. Vodka. Hladna vojna. Putin. Vse naštete in nenaštete pojme, ki iz naših ust prihajajo kot prve povezave z mogočno Rusijo, bomo v okviru ruskega večera povezali v celoto. Pri tem nam bo pomagal človek, ki nam prav tako lahko pride na misel kot ena od asociacij na to državo – Andrej Stopar.

Diplomirani zgodovinar in komparativist je od leta 2005 do leta 2013 živel v ruski prestolnici. Z budnim novinarskim očesom je kot dopisnik RTV Slovenija spremljal dogajanje na območju leta 1991 razpadle Sovjetske zveze. V začetku poletja 2014 je svoja opažanja, ki so bila skozi leta objavljena na radiu, spletu in v časniku Večer, skrbno izbral za vsebino svoje knjige s pomenljivim naslovom Pax Putina.

V pogovoru, ki ga bo vodila Katarina Alič Čretnik, boste izvedeli odgovore na to, kaj pomeni izraz Pax Putina in kakšna je zgodba za rusko-ukrajinskim političnim sporom, ki traja že leta. Večji del večera pa bo namenjen odkrivanju pregovorno zapletene ruske duše in razbijanju klišejev o Ruski federaciji in njenih državljanih.

O svoji domovini bo spregovorila tudi gospa Olga Kupljenik, direktorica Ruskega ekspresa. Rusinja, ki si že več kot 20 let uspešno prizadeva, da bi skozi poučevanje ruščine in organizacijo potovanj v RusijoSlovencem približala lepote svoje domovine, bo s seboj prinesla tudi nekaj fotografij s potovanj v Moskvo in Sankt Peterburg.

Dogodek bomo sklenili s prodajo Stoparjeve knjige po znižani ceni in avtor bo vaš izvod z veseljem obogatil s svojim podpisom. Za piko na »i« pa bo poskrbela gospa Olga z rusko obarvanim gastronomskim presenečenjem.

Prijazno vabljeni v torek, 20. januarja 2015, v Galerijo Mozirje.

Podrobnosti

Datum:
torek, 20. januarja, 2015
Čas:
18:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Galerija Mozirje
Slovenija + Google Zemljevidi

Organizator

Knjigarna Goga