Loading Dogodki

Predstavitev knjige Pelji me domov večkrat nagrajenega španskega avtorja Jesúsa Carrasca

Knjigarna Goga
petek, 17. novembra, 2023 ob 20:00 do 21:00

V petek, 17. 11., vas ob 20.00 vabimo v Knjigarno in kavarno Založbe Goga na predstavitev romana Pelji me domov. S pisateljem Jesúsom Carrascom se bo pogovarjala Jedrt Jež Furlan

 

O pisatelju
Jesús Carrasco (r. 1972, Bajadoz) je leta 2013 zaznamoval špansko literarno prizorišče z romanesknim prvencem Na prostem, ki so ga v Madridu razglasili za knjigo leta po izboru knjigotržcev, do danes pa so prodali pravice že za več kot 20 tujejezičnih izdaj. Za svoj drugi roman, Zemlja, po kateri stopamo (2016), je prejel nagrado Evropske unije za književnost.

 

O knjigi
Carrascovo tretje delo, Pelji me domov (Llévame a casa, 2021), je družinski roman o konfliktu med generacijama: starejšo, ki je garala, da bi ohranila družinsko dediščino, in mlajšo, ki se želi oddaljiti od staršev, da bi našla svoje mesto v svetu. Juan se je ustalil daleč od svoje dežele, v Edinburgu. Ob smrti očeta pride nazaj v rodno vas. Po pogrebu se želi kar najhitreje vrniti na Škotsko, a je primoran ostati ob usihajoči materi. Kam ju lahko pripelje stara katrca, ki jo je oživil? Kako lahko to, da pomaga materi, pomaga njemu? Kdaj so izgube ljudi in spominov dokončne?
Prevod: Urša Zabukovec

 

Lepo vabljeni.

 

Dogodek je del kulturnih dejavnosti v knjigarni, ki jih sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Podrobnosti

Datum:
petek, 17. novembra, 2023
Čas:
20:00 do 21:00
Kategorij Dogodek:
, ,

Prizorišče

Knjigarna in kavarna Goga

Organizator

Založba Goga
Telefon:
07/3930802
Email:
goga@goga.si
Spletna stran:
View Organizator Website