Nalaganje Dogodki

Predstavitev orodja SIMS

Predstavitev
petek, 9. junija, 2023 ob 17:00 do 18:00

Gledališče Ane Monro v sodelovanju z izkušeno programersko ekipo in ARNES-om razvija SIMS (sinhroni interaktivni multi stream), inovativno, tehnično enostavno in prostorsko prilagodljivo ready-made orodje za večkanalne spletne prenose. 

To z uporabo strateško razporejenih 4 kamer/mobilnih telefonov (tudi 360-stopinjske) omogoča ogled dogodka skozi različne perspektive, ter igrivo izkušnjo menjavanja teh. Uporabnik zato postane soustvarjalec vsebin, oziroma si lahko zrežira doživetje po svoje. SIMS smo primarno razvili za prenose gledaliških dogodkov v javnem prostoru, izkazalo pa se je, da je zelo uporaben tudi za druga, nekulturna področja, kot so konference, šport, vzgoja in izobraževanje, gasilstvo, pohodništvo in še kaj.

S pomočjo SIMS-a lahko kdorkoli svoje vsebine na interaktiven in zabaven način neposredno posreduje komurkoli in kadarkoli. Omogoča namreč ogled teh za nazaj, tj. s časovnim zamikom – prav tako skozi različne perspektive.

Vabljeni k ogledu kratkega videa (https://youtu.be/xva8luVoipc) in na predstavitev SIMS-a v živo, ki bo potekala 9. 6. ob 17:00 v prostorih Knjigarne Goga.

 

 

Podrobnosti

Datum:
petek, 9. junija, 2023
Ura:
17:00 do 18:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Glavni trg 6, Novo mesto
Glavni trg 6
Novo mesto, 8000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
07/3930802

Organizatorji

Založba Goga
Gledališče Ane Monro