Loading Dogodki

Predstavitev romana Pianistov dotik v Ljubljani!

Literarni večer
torek, 12. maja, 2015 ob 20:00

Ob romanu se bodo pogovarjali Mirt Komel, avtor, Boštjan Narat, avtor spremne besede in urednica, Jelka Ciglenečki. Vabljeni na pogovor in klavirski koncert.

Gabrijel Goldman je po imenu in usodi sumljivo podoben znamenitemu kanadskemu pianistu Glennu Gouldu. Najdemo ga v newyorški bolnišnici po misterioznem dogodku, ki sproži fobijo pred dotikom. Je kriva nesrečna ljubezen, odvzeti ljubezenski dotik ali brezdušno, mehanično udarjanje klavirskih strojev, ki grozijo, da bodo glasbi ukradli dotik z dušo? V bolnišnično sedanjost se vpleta predzgodba čudaškega čudežnega otroka, nato demonično obsedenega genija. Knjiga se pred bralcem lušči kot čebula. Pod plastjo razvojnega romana je filozofski roman, pod njim emocionalno in poetično nabita ljubezenska zgodba, izjemno doživeti opisi najbolj neverbalne umetnosti – glasbe … vse plasti pa so povezane z izrazito bogatim in igrivim jezikom, ki spominja na virtuoznost mojstrov, kot je Vladimir Nabokov.

Mirt Komel (r. 1980 v Novi Gorici) je pisatelj in filozof, predavatelj na Fakulteti za družbene vede in na Filozofski fakulteti. Je avtor številnih znanstvenih del, med drugimi monografije Poskus nekega dotika, tematsko tesno povezane z romanom Pianistov dotik, njegova literarna dela pa segajo od dram in dramskih pesnitev (Mestne drame, Luciferjev padec) do potopisov (Sarajevski dnevnik, Kahirske kahesije). Pianistov dotik je njegov romaneskni prvenec.

Podrobnosti

Datum:
torek, 12. maja, 2015
Čas:
20:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Ziferblat Ljubljana
Slovenija + Google Zemljevidi

Organizator

Knjigarna Goga

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.