Loading Dogodki

Rudi Potepuški, 3. dan

lutkovna predstava
sobota, 4. julija, 2015 ob 10:00 do 23:55
SOBOTA, 4. 7. 2015

10:00 do 13:00 – Cirkuške delavnice; Cirkokrog

14:00 do 17:00 – Vintič tetke, varstvo za otroke  

17:00 – Milena Zupančič v tej predstavi ne igra. Tomaž Lapanje Dekleva/SLO. 20 min.

Pred nami je vznemirljiva celovečerna predstava najkrajših razsežnosti. Velika predstava! Nova uprizoritev klasične slovenske zgodbe o Lepi Vidi, ki jo bo igrala Milena Zupančič. Po obetavni napovedi in začetku se zalomi. Milena Zupančič ne pride na predstavo. Pa tudi ostalih igralcev ni. Lahko predstavo odigra ubogi Mihael, ljubitelj gledališča, ki je sicer le biljerter? Samo namig: vse bo v redu.

Avtor in igralec: Tomaž Lapajne Dekleva. Režija: Kim Komljanec.

18:00 – Profesorica Sfrčkljana. Eva Škofljič Maurer/SLO. 40 min.

Klovnesa Sfrčkljana je izobražena, govori več jezikov. Gledalce bo naučila osnov lepega vedenja, odpela bo še vedno zelo priljubljeno pesem z  naslovom: “La, la, la”, s katero se je prijavila na Emo leta 1978 ter se s poukom zgodovine vrnila daleč v preteklost, preko zgodbe o Tisti jablani. Za vrhunec predstave pa bo poskrbela z izvedbo zelo nevarne točke, hoje po vrvi, ne da bi pokazala spodnje hlačke. V primeru, da boste hoteli še, boste doživeli točko “leteči paradižniki”. Samo majhno napakico ima: ko se zmede, se ne more nehati smejati.

19:00 – Aida. Tomaž Lapanje Dekleva/SLO. 20min.

Operni spektakel za enega zmedenca. Kako uprozoriti veličastno opero na majhnem prostoru, brez odrske tehnike in z enim samim nastopajočim? Mihael je velik oboževalec opere. In neverjetni optimist. Zato bo postavil veličastni operni spektakel, kljub temu da nima  ne orkestra, ne pevcev, ne tehnike … Ima pa ogromno željo, da bi sam nastopil kot veličastni Radames. In kot Amonastro. In še Aido lahko poje, če malo zviša glas … Na koncu bo spet vse v redu: piramide bodo, prav tako mogočni zbor sužnjev. 

Avtor in izvajalec: Tomaž Lapajne Dekleva. Kostumografija: Katarina Zalar. Glasba: Giuseppe Verdi.

20:00 – Zgode na dvoru. Goga/SLO. 40 min

Na dvoru se dogajajo nenavadne reči. Kralj, ki se ukvarja sam s sabo in nič z državo, minister Gregor, katerega pohlevnost prekaša samo njegova preračunljivost in norec, ki v dvorni maniri rešuje kraljestvo. Zabavna politična satira, bufoniada oziroma tragedija, ki vas bo nasmejala do solz.

Besedilo: Po literarni predlogi “Zgode na dvoru kralja Janeza”, Slavko Pregl. Režija in dramatizacija: Maja Gal Štromar. Igrajo: Liza Mirtič, Lučka Kelbl, Luka Piletič, Maša Slana, Vesna Kelbl. Produkcija: Založba Goga. Koproducenti: AMANART, Zavod za kulturne dejavnosti, JSKD Novo mesto.

Pokrovitelj predstave: Gorenjka

21:00 – Maček Muri in Muca Maca. Koncert.  Neca Falk, Jerko Novak, Mirko Novak/SLO. 50 min.

Glasbeni projekt “Maček Muri in Muca Maca sodi med največje bisere slovenske glasbene produkcije za otroke in tudi za odrasle. Minilo je 30 let od izida pesmi,ob katerih so odrasle številne generacije. Tako je glasba, ki si jo je kitarist in skladatelj Jerko Novak s sodelavci zamislil kot rock projekt, postala biblija rocka. Je prvi stik z glasbo za otroke, radi ji prisluhnejo tudi starejši in celo babice. Moč Kovičeve poezije je morda prav v tem, da preko prispodob nekega “mačjega sveta” pripoveduje prav zgodbe iz našega vsakdanjega sveta. Neca Falk je s svojo izvrstno interpretacijo vdihnila življenje vsem tem mačkam; debelim, suhim, pridnim; gansterjem, piflarjem, uživačem …

Pesmi: Kajetan Kovič. Glasba: Jerko Novak. Kitara: Mirko Novak. Poje: Neca Falk.

Partnerji: Mestna občina Novo mesto, Javna agencija za knjigo, Društvo novomeških študentov

Soorganizator: Ana Desetnica

Sponzorji: Harvey Norman, Krnc, Roletarstvo Medle, Makoma, GG

Podrobnosti

Datum:
sobota, 4. julija, 2015
Čas:
10:00 do 23:55
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Knjigarna Goga
Glavni trg 6
Novo mesto, 8000 Slovenija
+ Google Zemljevidi
Telefon:
07/3930802

Organizator

Knjigarna Goga