Loading Dogodki

Simpozij in večerna predstavitev zbornika ob 650-letnici Novega mesta

pogovorni večer
sreda, 28. oktobra, 2015 ob 10:00 do 21:00

Društvo Novo mesto in Založba Goga vas vabita 28. oktobra 2015, ob 10. uri, na poljudnoznanstveni simpozij, ki ga pripravljamo v Kulturnem centru Janeza Trdine ob izidu zbornika Novo mesto 1965-2015.

V kolikor se ne boste udeležili dopoldanskega simpozija, vas prav tako vabimo v Kulturni center Janeza Trdine ob 19. uri, na večerno, bolj poljudno predstavitev zbornika, ki jo bomo obogatili s kulturnim programom.

Društvo Novo mesto je ob 650-letnici ustanovitve Novega mesta izdalo zbornik z naslovom Novo mesto 1965˗2015, v katerem nam vidnejši domači avtorji odstirajo prostorski, gospodarski, socialni, izobraževalni, znanstveni in kulturni razvoj Novega mesta v zadnjih petdesetih letih. Novo mesto je svojo 650-letnico obeležilo tudi z izdajo zbornika Novo mesto 1365–1965: Prispevki za zgodovino mesta in simpozijem. V Društvu Novo mesto so uspeli udejanjiti namen snovalcev zbornika ob 650-letnici Novega mesta, da bi pripravili zbornik razprav z različnih področij zgodovinskega, gospodarskega, kulturnega in družbenega razvoja mesta, ki bi zajemal dogajanje do najnovejšega časa, pa jim to takrat ni uspelo. Izhajali so tudi iz dejstva, da zadnjih petdeset let razvoja mesta po posameznih področjih še ni bilo temeljiteje ovrednotenih, vsekakor pa ne strnjenih na enem mestu. Zborniku so na koncu dodali še pregled vseh novomeških županov od 2. svetovne vojne, ki ga do zdaj še nismo imeli.

Zbornik bosta predstavila urednik Mitja Simič in dr. Aleš Gabrič.Vstop na simpozij je prost, na večerno predstavitev s kulturnim programom pa z brezplačnimi vstopnicami, ki jih prejmete na blagajni Kulturnega centra Janeza Trdine. 

V kulturnem programu bodo sodelovali otroški pevski zbor OŠ Center, Glasbena šola Marjana Kozine, Plesni studio Novo mesto, MPeZ Pomlad in Folklorno društvo Kres.

Podrobnosti

Datum:
sreda, 28. oktobra, 2015
Čas:
10:00 do 21:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Kulturni center Janeza Trdine
Slovenija + Google Zemljevidi

Organizator

Knjigarna Goga

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.