Filter by Oznake izdelkov
roman

Corto Maltese: Beneška pravljica

Hugo Pratt, avtor kultnih stripov z glavnim junakom Cortom Maltesejem, tokratno zgodbo postavlja v slovito mesto na vodi, kjer se skriva čaroben smaragd, imenovan Salomonov ključ. Med pustolovskim iskanjem tega talismana, polnim nevarnosti in ezoteričnih simbolov, stopijo Cortu Malteseju na pot prostozidarji, člani fašistične skvadre, skrivnostna Hipatija in drugi. Ko obiščemo Prattove Benetke neznanih legend in okultnih ugank, se nam to mesto razkrije kot povsem drugačno od tistega, ki smo ga poznali doslej: nič ni več, kot se je zdelo, in meja med sanjami in resničnostjo je motna kakor voda v kanalih lagune.

Veronika Simoniti, prevajalka

Dimenzije: 22,5 x 29,7
Število strani: 104
Leto izida: 2023
Vrsta: trda vezava
Copyright: @2023 Založba Goga
ISBN: 9789612773809

 

Tiskane izdaje
trda vezava24,90 

O knjigi

Benetke, 1921. Corto Maltese rešuje uganko, zaradi katere se poda na lov za starodavnim čarobnim smaragdom. Toda njegovo iskanje pritegne pozornost pisane druščine, od fašistov do prostozidarjev in drugih sumljivih likov, ki se združujejo v napeti pravljici o vrtoglavem iskanju namigov in razkrivanju skritih namenov. Jih bo Corto še pravočasno razkrinkal in razvozlal uganko? V tem stripu je vse, zaradi česar bralci častijo Huga Pratta – poezija, melanholija, enigma, ezoterika, erudicija.

Hugo Pratt

Hugo Pratt ( s pravim imenom Ugo Eugenio Pratt) je najbolj znan po seriji stripov Corto Maltese, ki so izhajali 1961-1991. Njegov izjemen občutek za kontraste, predvsem pa talent rojenega zgodbarja sta mu prinesla slavo enega izmed najboljših risarjev stripov vseh časov.

Prevajalka Veronika Simoniti o prevodu stripa Corto Maltese: Beneška pravljica