Filter by Oznake izdelkov
roman

Kralj ropotajočih duhov

Smo v sedemdesetih letih, v alpskem industrijskem mestecu, najstnik Egon pa se bojuje z mamo, kraljico drame, z versko blazno babico in s sadističnim učiteljem telovadbe. Življenje mu lajšajo predvsem prijatelj Fric, nenehno zakajeni sosed Roman in stric Viktor, voznik tovornjaka, poln življenjskih modrosti.

Copyright: © 2022 Založba Goga
Leto izida: 2022
Število strani: 320
Vrsta: mehka vezava
Dimenzije: 13 x 20 cm
ISBN: 9789612773328

Tiskana izdaja

O knjigi

Kralj ropotajočih duhov je eden najboljših, predvsem pa najbolj duhovitih slovenskih razvojnih romanov. Smo v sedemdesetih letih, v alpskem industrijskem mestecu, najstnik Egon pa se bojuje z mamo, kraljico drame, z versko blazno babico in s sadističnim učiteljem telovadbe. Življenje mu lajšajo predvsem prijatelj Fric, nenehno zakajeni sosed Roman in stric Viktor, voznik tovornjaka, poln življenjskih modrosti.

Miha Mazzini se je s tem romanom prvič literarno lotil svojega odraščanja, kar je nadaljeval s knjigama Otroštvo (2015) in Osebno (izid septembra 2022).

Roman je nastal kot nadgradnja scenarija za film Sladke sanje, ki je prejel zlato palmo na filmskem festivalu v Valencii; na listi Calvert Journala je bil uvrščen med 100 knjig iz vzhodne Evrope in osrednje Azije, ki jih je treba prebrati. Preveden je bil v šest jezikov, pred vami pa je četrta slovenska izdaja.

Odzivi

Miha Mazzini (foto: Boštjan Pucelj)

Miha Mazzini

Miha Mazzini, pisatelj, avtor 19 leposlovnih knjig, 10 priročnikov, scenarist, režiser in računalniški strokovnjak. Dobitnik številnihmednarodnih nagrad. Avtor scenarijev za dva nagrajena celovečerna filma in režiser štirih kratkih filmov. Končal podiplomskištudij scenaristike na The University of Sheffield, Anglija. Doktor znanosti, program Antropologija vsakdanjega življenja, InstitutumStudiorum Humanitatis, Ljubljana. Njegova literarna dela so bila prevedena v številne tuje jezike, pri največjih evropskih inameriških založbah.