Filter by Oznake izdelkov
roman

Lunin koledar

Pesem za vsak dan v letu, ker pa je leto vedno prekratko, je pesnik dodal še nekaj mesecev, kak teden ima osem ali več dni … vsak dan nosi s sabo spomine in upanje, je rojstni dan, obletnica smrti, praznik. V zbirki beremo pesmi posvečene pisateljem, igralcem, lutkarjem, filozofom, aktivistom … in tako je Lunin koledar tudi majhna enciklopedija slovenskega duha.

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 130 mm x 200 mm
Leto izida: 2020
Število strani: 522
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612772499

Trenutno ni na zalogi

  Vprašajte nas

  O knjigi

  KOLEDAR JE DAR

  Dan na dan
  leti čas stran.

  Dan na dan,
  stran na stran.

  Vsak dan je dar,
  vedno in vsekdàr!

  Dar na dar –
  koledar!

  Odzivi

  Boris A. Novak (foto: Boštjan Pucelj)

  Boris A. Novak

  Boris A. Novak (r. 1953) je pesnik, dramaturg, urednik, esejist, prevajalec in literarni teoretik. Velja za enega najpomembnejših slovenskih pesnikov, mojstra pesniških oblik, ki je od svojih avantgardnih začetkov do danes preizkusil ogromen nabor oblik iz evropske tradicije, precej pa jih je izumil tudi sam. S svojo poezijo uveljavlja maksimo, da »pomen zveni in zven pomeni«, načelo, ki ga uveljavlja tudi v svoji poeziji za otroke, dramatiki in prevodih. Izdal je že več kot petdeset knjig, številne so prevedene v tuje jezike (v knjižni obliki objavljene v ZDA, Franciji, na Hrvaškem in v BiH).

  Aprila 2017 je izšla tretja, zadnja knjiga več kot 40.000 verzov obsežnega epa Vrata nepovrata, ki velja za Novakov opus magnum. Nedolgo zatem je bil profesor Novak imenovan za izrednega člana Slovenske akademije znanosti in umetnosti v razredu za umetnosti.