Filter by Oznake izdelkov
roman

Peščena gora

Proza Joanne Bator ni čisto nič fina in napudrana, pač pa do komolcev potopljena v vse(m) preveč človeškem. Namesto romantike nam postreže z »revmantiko«, namesto korektnosti pa s ko(n)k(r)etnostjo. Gre za pripovedni zamah, ki zbada in ščiplje kakor vroča voda s kisom in zamotano (ne zgolj) poljsko miselnost vpisuje v vsako besedo posebej.
Tina Podržaj

Copyright: Založba Goga
Leto izida: 2017
Število strani: 465
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612771805
Tiskana izdaja

O knjigi

Peščena gora je poetično ime za betonski blok v šlezijskem mestu Wałbrzych, kamor je umeščeno dogajanje istoimenskega feminističnega, ikonoklastičnega, jezikovno svežega in z epskim zamahom izpisanega romana Joanne Bator. Skozi številne majhne, pogosto ganljive, tople ženske zgodbe se izrisuje prepričljiv panoramski portret povojne poljske družbe z njenimi etničnimi, religioznimi, patriarhalnimi in drugimi mitologijami.

Joanna Bator

Joanna Bator (1968) je poljska pisateljica, publicistka in literarna znanstvenica. Je avtorica več leposlovnih in tudi strokovnih knjig. Z romanom Peščena gora je bila leta 2010 nominirana za nagradi Nike in Gdynia ter nagrado Šlezijske knjižnice Śląski Warzyn Literacki, leta 2013 pa je za roman Temno, skoraj noč prejela najprestižnejšo poljsko literarno nagrado Nike.

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.