Filter by Oznake izdelkov
roman

Posavje, turistični vodnik

Turistični vodnik po posavski regiji, z vsemi njenimi naravnimi, kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi.

Leto izida: 2010
Število strani: 158
Vrsta: mehka vezava
ISBN: 9789616421959

Trenutno ni na zalogi

  Vprašajte nas

  O knjigi

  Turistični vodnik Posavje je skupni projekt Regionalne razvojne agencije Posavje in občin Brežice, Krško, Kostanjevica, Sevnica, Radeče in Bistrica ob Sotli. Vodnik je nadaljevanje projekta izdaje regionalnih turističnih vodnikov. Leta 2008 je Založba Goga izdala vodnik Po Dolenjski, ki mu je vodnik Posavje vsebinsko in konceptualno podoben. Tudi turistični vodnik Posavje pomeni pomemben doprinos k turističnemu razvoju regije, ki jo predstavlja.

  Marjan Žiberna

  Marjan Žiberna se je rodil l. 1968 v okolici Postojne, od l. 1988 pa živi v Ljubljani. Ukvarja se z različnimi stvarmi, verjetno pa sta ga najbolj zazanamovala več kot desetletje tekmovalnega ukvarjanja z atletiko (tekom na srednje in dolge proge) ter popotništvo. Kot novinar in pisec reportaž objavlja v različnih časopisih, Beznica v Kitalah pa je njegov knjižni prvenec.

  O knjigi

  Glavni namen turističnega vodnika Posavje, v katerem so na nekaj več kot 150 straneh zbrane vse najpomembnejše zgodovinske, naravne in kulturne znamenitosti regije Posavje, je izboljšanje turistične prepoznavnosti Posavja. Premalo poznane lepote in znamenitosti Posavja so v turističnem vodniku predstavljene s pisano besedo popotnika in pisatelja Marjana Žiberne in s fotografijami priznanega slovenskega fotografa Boštjana Puclja. V vodniku bralec najde vse pomembne splošne in informacije o turistični ponudbi regije, dobi namig za izlet in svojo izbrano turistično destinacijo tudi poišče na priloženih zemljevidih, katerim so dodane tudi koordinate. Vodnik je nepogrešljiv pripomoček vsakega domačega in tujega gosta.