Filter by Oznake izdelkov
roman

Vrnitev domov

Kaj stori človek v zrelih letih, ko v njegovem predvidljivem svetu zazevajo razpoke in skoznje zaveje svež piš življenja? Se mu bo prepustil in našel nov smisel, novo ljubezen, nov dom? 

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2023
Število strani: 336
Vrsta: trda vezava
ISBN: 978-961-277-404-2

trda vezava V košarico27,90 

O knjigi

Kaj stori človek, ko se v srednjih letih zave, da se njegov čas neizogibno izteka? Da je življenje izgubilo zalet in morda tudi smisel? Da svet drvi v negotovo, grozečo prihodnost? 

Vse to preveva Blaža Rowenskega, prevajalca, ki se je zaradi ljubezni ustalil v Nemčiji, si tam ustvaril družino in zdaj z ženo Sabine živi v Berlinu. Njuna otroka sta nedavno zapustila gnezdo, žena je večino dneva v službi, Blaž pa najraje tiči v stanovanju in se izgublja v iskanju pravih besed. Ko ga nenavaden splet okoliščin prisili, da se začne pogosteje vračati v Ljubljano, mesto svoje mladosti, se v njegovem malem, predvidljivem svetu pokažejo razpoke in skoznje zaveje svež piš življenja. Se mu bo prepustil in našel nov smisel, novo ljubezen, nov dom? 

 

Jani Virk

Jani Virk je pisatelj in prevajalec, zaposlen na RTV SLO kot urednik igranega programa. Diplomiral je iz nemškega jezika in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je tudi doktoriral. Doslej je izdal osemnajst avtorskih del: deset romanov, pet knjig kratke proze, pesniško zbirko, knjigo esejev in znanstveno študijo. Je prejemnik številnih nagrad, med drugim nagrade Prešernovega sklada in Župančičeve nagrade.