Filter by Oznake izdelkov
roman

FRANCOSKI FILMI V KNJIGARNI GOGA

[GOGA À LA FRANÇAISE]

V knjigarni Goga nas v prihodnje v naboru kulturnih prireditev čaka nekaj čisto novega, kar bo razveselilo predvsem ljubitelje sedme umetnosti. Novembra namreč začenjamo s ciklom francoskega filma! 

Vsak tretji torek v mesecu bomo v sodelovanju s Francoskim inštitutom prikazovali filmske projekcije iz zakladnice francoske kinematografije, ki jim bo vsakič sledil sproščen klepet o filmu ter izmenjava mnenj in vtisov.

Na prvem srečanju, ki bo v torek, 21. 11., ob 19. uri si bomo ogledali film Le Havre (2011) mednarodno priznanega finskega režiserja Akija Kaurismäkija.

Zgodba govori o Marcelu Marxu, nekdanjem bohemu in propadlem pisatelju, ki se sedaj preživlja z loščenjem čevljev. Svoje dneve preživlja zadovoljen v službi, najljubšem baru in z ženo Arletty, ki nenadoma zboli. Po naključju mu nekega dne pot prekriža mali afriški imigrant, ki se ponesreči znajde v normandskem pristanišču Le Havre. Marcel ga skrije v svoji hiši in mu skuša pomagati, da bi se prebil v London, kjer ga čaka mati, s tem pa se začne serija zapletov, v katerih se s podporo sosedov in prijateljev spopade z brezbrižnostjo državnega birokratskega aparata in policijo, ki vztrajno išče malega dečka. 

Film velja za Kaurismäkijevo najbolj optimistično, zabavno in ganljivo delo, v katerem se spopada z zelo relevantno in aktualno družbeno tematiko – begunstvom. 

Film je v francoskem jeziku. Podnapisi bodo v angleškem jeziku. Traja 93 minut.

Vabljeni vsi ljubitelji francoskega jezika in kulture!

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.