Filter by Oznake izdelkov
roman

Roman Naj me kdo zbudi nominiran za kritiško sito

Roman Naj me kdo zbudi Lucije Stepančič je nominiran za nagrado kritiško sito, ki jo Društvo slovenskih literarnih kritikov podeljuje za najboljšo knjigo preteklega leta.

Naj me kdo zbudi, avtoričina prva knjiga, ki je izšla pri Založbi Goga, je mojstrska in mnogoplastna pripoved o magistrski študentski umetnostne zgodovine na študijskem potovanju v Firencah, kjer sreča usodno lepega aristokrata in mu sledi v njegov razkošni palazzo. Toda ljubimec ji ukrade duše in ljubezenska zgodba se nenadoma spremeni v metafizični triler. Oba kot za šalo preskakujeta stoletja in prehajata med svetovi živih in mrtvih. Napet roman preigrava žanrske in popkulturne vzorce, od ljubiča, detektivke, fantastičnega romana, vse pa je prepleteno s transcendenco, mistiko, grotesko, vedno podloženo z obešenjaškim humorjem pripovedovalke.

Naj me kdo zbudi »pripoveduje iz ljubezni do pripovedovanja in […] spremljanje tega perverzno naraščajočega zapleta [je] neznansko zabavno. Je utelešenje tiste prežvečene postmodernistične maksime o poti in potovanju, le da deluje predvsem na ravni potovanja; je užitek na dolgi progi,« je v kritiko o romanu zapisala Ana Geršak.

Čestitamo in vabimo k branju!

več o knjigi in nakup