Filter by Oznake izdelkov
roman

Založba Goga na Slovenskem knjižnem sejmu

Tudi letos nas lahko najdete na Slovenskem knjižnem sejmu od srede, 22. 11., do nedelje, 26. 11., v prvem preddverju Cankarjevega doma. 

Za vas smo pripravili nabor knjig po izredno prijaznih sejemskih cenah, zato vas vabimo, da nas obiščete na naši stojnici.

Letos s ponosom delimo novico, da je epos Vrata nepovrata Borisa A. Novaka med petimi nominiranimi deli za nagrado Knjiga leta 2017! Dobitnico nagrade Knjiga leta bodo z glasovanjem izbrali obiskovalci sejma (glasovalne skrinjice z navodili bodo v vseh 3 preddverjih sejma, ob Pisateljskem odru, Debatni kavarni in Forumu), dobitnica nagrade pa bo razglašena na podelitvi v nedeljo, 26. 11. ob 12. uri na prostoru Debatne kavarne. 

Zelo vas bomo veseli tudi na prireditvah z našimi avtorji, ki se bodo odvile v okviru knjižnega sejma. Vabljeni k ogledu natančnejšega sporeda in spremljanju naših nadaljnjih objav na družabnih omrežjih! 

Četrtek, 23. 11., ob 18.00, Gogina stojnica
Podpisovanje knjig in druženje z Mihom Mazzinijem

Petek, 24. 11., 18.00, Debatna kavarna
Resnica med zgodovino in literaturo
Gostje: Vinko Möderndorfer, Božo Repe
Moderator: Aljoša Harlamov
Kako pripovedovati zgodbe iz polpretekle zgodovine – zgodbe, ki jih številni poznajo, a jih vsak vidi v svoji luči, vsak preživeli udeleženec se spominja drugih detajlov. Vprašanje je toliko bolj zanimivo ob knjigah o drugi svetovni vojni – ko so jih nehali pisati udeleženci, se je nekaj časa zdelo, da so povsem izginili iz sodobne literature, v zadnjih letih pa izhaja vedno več izjemnih knjig sodobnih slovenskih avtorjev, ki se ukvarjajo s tem, morda najbolj dramatičnim poglavjem slovenske zgodovine.

Sobota, 25. 11., 18.00, Debatna kavarna
Beseda in bitcoin: je (v) Tik pod nebom prostora za oboje
Gostja: Agata Tomažič
Moderator: Lenart J. Kučić
Splet in sodobne informacijske tehnologije so spravile ob kruh marsikatero panogo, tisk je le ena izmed njih. O spopadu med analognim in digitalnim, ki bi ga lahko prevedli tudi na raven generacij, se bo Lenart J. Kučić pogovarjal z Agato Tomažič ob izidu njene nove knjige Tik pod nebom. Gre za roman, ki prevprašuje zaton tiskanega medija in se sprašuje, kaj je pomembnejše: besede ali bitcoini?

Sobota, 25. 11., 18.00
Funkcije jezika: jezikovne antiutopije
Gost: Sebastijan Pregelj
Moderatorka: Nina Dragicevic
Vdih. Izdih. Vdih. Izdih. Vdih … Če velja, da ljudje krotimo kaos s ponavljanjem in tako tudi preživimo, potem gre »Vdih. Izdih.«, sicer naslov romana Sebastijana Preglja, brati kot napotek. Ta navidez preprosta resnica pa je prežeta s (pogosto nevzdržno) turbulentnostjo življenja, v katerem se umišljeno in stvarno tako prepleteta, da ni več mogoče z gotovostjo trditi, katero je katero. Je pa vendarle življenje. O življenju oziroma o pisanju življenja bomo s Sebastijanom Pregljem spregovorili na Pisateljskem odru. 

Nedelja, 26. 11., 13.00, Debatna kavarna
Na sledi resnice
Gostje: Tadej Golob in Mirt Komel
Moderator: Avgust Demšar
Detektivski roman je eden najbolj priljubljenih literarnih žanrov. Na debatni kavarni bodo sogovorniki razmišljali o tem, v čem natančno je privlačnost detektivk, kako se je ta žanr razvijal od svojega nastanka v 19. stoletju do danes in kdo so njegovi najboljši avtorji in avtorice. Avtorji detektivskih del bodo spregovorili o tem, kako so se sami lotili pisanja tega zahtevnega žanra, s čim so imeli največ težav in v čem so pri oblikovanju detektivke sami najbolj uživali.