Filter by Oznake izdelkov
roman

Založba Goga na Slovenskem knjižnem sejmu

Tudi letos nas lahko najdete na Slovenskem knjižnem sejmu od srede, 22. 11., do nedelje, 26. 11., v prvem preddverju Cankarjevega doma. 

Za vas smo pripravili nabor knjig po izredno prijaznih sejemskih cenah, zato vas vabimo, da nas obiščete na naši stojnici.

Letos s ponosom delimo novico, da je epos Vrata nepovrata Borisa A. Novaka med petimi nominiranimi deli za nagrado Knjiga leta 2017! Dobitnico nagrade Knjiga leta bodo z glasovanjem izbrali obiskovalci sejma (glasovalne skrinjice z navodili bodo v vseh 3 preddverjih sejma, ob Pisateljskem odru, Debatni kavarni in Forumu), dobitnica nagrade pa bo razglašena na podelitvi v nedeljo, 26. 11. ob 12. uri na prostoru Debatne kavarne. 

Zelo vas bomo veseli tudi na prireditvah z našimi avtorji, ki se bodo odvile v okviru knjižnega sejma. Vabljeni k ogledu natančnejšega sporeda in spremljanju naših nadaljnjih objav na družabnih omrežjih! 

Četrtek, 23. 11., ob 18.00, Gogina stojnica
Podpisovanje knjig in druženje z Mihom Mazzinijem

Petek, 24. 11., 18.00, Debatna kavarna
Resnica med zgodovino in literaturo
Gostje: Vinko Möderndorfer, Božo Repe
Moderator: Aljoša Harlamov
Kako pripovedovati zgodbe iz polpretekle zgodovine – zgodbe, ki jih številni poznajo, a jih vsak vidi v svoji luči, vsak preživeli udeleženec se spominja drugih detajlov. Vprašanje je toliko bolj zanimivo ob knjigah o drugi svetovni vojni – ko so jih nehali pisati udeleženci, se je nekaj časa zdelo, da so povsem izginili iz sodobne literature, v zadnjih letih pa izhaja vedno več izjemnih knjig sodobnih slovenskih avtorjev, ki se ukvarjajo s tem, morda najbolj dramatičnim poglavjem slovenske zgodovine.

Sobota, 25. 11., 18.00, Debatna kavarna
Beseda in bitcoin: je (v) Tik pod nebom prostora za oboje
Gostja: Agata Tomažič
Moderator: Lenart J. Kučić
Splet in sodobne informacijske tehnologije so spravile ob kruh marsikatero panogo, tisk je le ena izmed njih. O spopadu med analognim in digitalnim, ki bi ga lahko prevedli tudi na raven generacij, se bo Lenart J. Kučić pogovarjal z Agato Tomažič ob izidu njene nove knjige Tik pod nebom. Gre za roman, ki prevprašuje zaton tiskanega medija in se sprašuje, kaj je pomembnejše: besede ali bitcoini?

Sobota, 25. 11., 18.00
Funkcije jezika: jezikovne antiutopije
Gost: Sebastijan Pregelj
Moderatorka: Nina Dragicevic
Vdih. Izdih. Vdih. Izdih. Vdih … Če velja, da ljudje krotimo kaos s ponavljanjem in tako tudi preživimo, potem gre »Vdih. Izdih.«, sicer naslov romana Sebastijana Preglja, brati kot napotek. Ta navidez preprosta resnica pa je prežeta s (pogosto nevzdržno) turbulentnostjo življenja, v katerem se umišljeno in stvarno tako prepleteta, da ni več mogoče z gotovostjo trditi, katero je katero. Je pa vendarle življenje. O življenju oziroma o pisanju življenja bomo s Sebastijanom Pregljem spregovorili na Pisateljskem odru. 

Nedelja, 26. 11., 13.00, Debatna kavarna
Na sledi resnice
Gostje: Tadej Golob in Mirt Komel
Moderator: Avgust Demšar
Detektivski roman je eden najbolj priljubljenih literarnih žanrov. Na debatni kavarni bodo sogovorniki razmišljali o tem, v čem natančno je privlačnost detektivk, kako se je ta žanr razvijal od svojega nastanka v 19. stoletju do danes in kdo so njegovi najboljši avtorji in avtorice. Avtorji detektivskih del bodo spregovorili o tem, kako so se sami lotili pisanja tega zahtevnega žanra, s čim so imeli največ težav in v čem so pri oblikovanju detektivke sami najbolj uživali.

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.