Filter by Oznake izdelkov
roman

A štorklja me je prinesla?

V četrtek, 21.8.2014, je legendarni sarajevski igralec Zijah Sokolović na nabito polnem Glavnem trgu obiskovalce zabaval z monokomedijo Rođenja – Kobajagi donijela me roda. 

Preko 300 obiskovalcev je na terasi pred knjigarno Goga izmenično jokalo od smeha in ginjenosti. Zijah Sokolović z intenzivno energičnostjo ljudi potegne v svoje zgodbe in jih ne izpusti do zadnjega zloga. Salve smeha ob karikiranih filmskih žanrih se nepričakovano prelevijo v solze ob zgodbi o pogoltnem dečku in radodarnem drevesu, ki je za dečkovo srečo pripravljeno žrtvovati svoje sadje, veje in celo deblo. Glavni del nastopa seveda zaseda zgodba igralčevega rojstva – od spočetja do vsake razvojne stopnje zarodka, ploda in dojenčka. Izzivi s katerimi se sooča so mnogoteri in kompleksni – v petem mesecu recimo, mora plod vložiti veliko energije v razvoj IQ-ja (to je korak, ki se ga marsikdo odloči preskočiti), ko pa se želo novorojenček s kom iz svoje okolice pogovoriti in deliti svojo inteligenco, ga vsi obsipavajo s neprepoznavnim blebetanje (“buci buci bu”). 

Zijah Sokolović vodi občinstvo čez svoj razvoj od časa “kad sem bio mali” do tega, ko končno postane velik, in jim ponudi nepozaben večer poln smeha in zabave.