Filter by Oznake izdelkov
roman

Bliža se Rudi Potepuški 2016!

Rudi Potepuški: Festival ulične umetnosti

1. 7.–2. 7. 2016, Glavni trg, Novo mesto

 Petek, 1. 7. 2016

 Od 17.00 do 21.00, projekcija ob 22.45. Ples zate – Ryuzo Fukuhara in Radislav I. Elpsovič / JAP/SLO

Ples na ulicah mestnega jedra po vaših željah. Ryuzo in Radislav vas bosta povabila na ples. Najprej se vam bosta vljudno predstavila, vas povprašala, kako ste. Če boste pri volji za ples, bo eden od njiju zaplesal z vami, drugi pa vaju bo posnel. Za koga vse in kako bosta zaplesala, si boste lahko še isti večer ogledali na projekciji posnetih videov pred knjigarno Goga ob 22.45. Let’s dance!

 Avtorja, izvajalca, producenta: Ryuzo Fukuhara in Radislav I. Elpsovič

 

Ob 18.00 Hodlujarja – Kreaktiv / SLO

Kreaktiv nas je lani osupljal in grel z ognjemetom pred mestno hišo. Letos se vračata z dolgega potovanja. Skočila sta v časovni stroj in se vrnila kot prečudovito oblečena gospa in gospod iz prejšnjih časov. Med sprehodom po mestu bosta žonglirala in delila balone za otroke. Sliši se enostavno, pa ni. Vse to in še marsikaj bosta namreč delala na hoduljah. Čisto ta pravi visoki obisk vam bo pričaral nasmeh na obraz.

 Nastopata: Andraž Teran in Nataša Teran

 

Ob 19.00 Počivaj v miru – Priden možic / SLO, 40 min

Trije pogrebniki, mojstri svojega poklica, storitve opravljajo kar na ulici. Vestno izpolnjujejo božje želje po odstranjevanju posameznikov. Nekega dne ukaz vsemogočnega močno preseže njihove pristojnosti. Apokaliptična komedija, temelječa na hudomušni zgodbi o enem od najstarejših poklicev na svetu, je najnovejša ulična produkcija, ki se vrača h koreninam slovenskega uličnega gledališča – hudourniku ritmično povezanih gagov.

 Nastopajo: Gorazd Žilavec, Miha Brajnik in Goran Završnik

 

Ob 20.00 Ala Kart – Trio Šardone / SLO, 40 min

Improvizirana glasbena predstava, kjer sedite in uživate v glasbi po svojem okusu. Šef strežbe in njegova pomočnika vam servirajo sveže skladbe, sproti in pred vašimi očmi.

Okusite še nikoli slišano – po vašem naročilu! Pozor, predstava je včasih neslana in vsebuje jajca!

   Nastopajo: Luka Korenčič, Igor Bračič, Peter Frankl. Produkcija: KUD Talija

 

Ob 22.00 Pajkovka / SLO, 25 min

 Pajkovka je najprej izvrstna inštalacija, iz kovinskih cevi sestavljena skulptura ogromnega pajka. Ko pa ga v roke primeta mojstra giba in glasbe, se spremeni v osupljivo podobo, ki bo lovila in ulovila vaš pogled in vas pritegnila k sebi s svojo svetlostjo in toploto tako kot luč pritegne vešče. Zagorela bo, zaživela bo ob plesu dveh bitij. Iskrilo se bo in žarelo! Do kod bo segel plamen, kaj bo vzplamenelo v nas?

  

Sobota, 2. 7. 2016

 Od 10.00 do 13.00 in od 15.00 do 17.00 Cirkuške delavnice – Cirkokrog / SLO

 So vas kdaj zasrbeli prsti, da bi požonglirali s tremi pomarančami ali pa zavrteli krožnik na palici, kot to počnejo kitajski cirkusanti, a niste vedeli, kako bi se tega loti? Pri tem vam lahko pomagamo! Na naše delavnice ste vabljeni vsi, ki bi se radi naučili cirkuških in akrobatskih vragolij. V sproščenem okolju in pod budnim očesom naši mentorjev se lahko prav vsak nauči osnov rokovanja s cirkuškimi rekviziti in poleti v različnih akrobatskih položajih.

 

Ob 17.00 Palačinke Marcel – Sebastien Fraboulet / FRA, 25 + 35 min

 Marcel je potomec najboljših francoskih kuharjev in pekov palačink. Malo ošaben in prepričan v svoje izredno mojstrstvo se je preselil v Slovenijo in se naučil par domačih besed. Avto je predelal v popotno prodajalno palačink in zdaj čaka na otvoritev potujočega lokala in prve kupce, da si obliznejo prste ob njegovih slanih in sladkih palačinkah. Seveda pa se ob peki palačink pripeti marsikaj … Toda palačinke boste prav gotovo dobili. Za vse ostalo pa se pustite presenetiti lutkovno-kulinaričnemu mojstru.

Avtor in izvajalec: Sebastien Fraboulet

 

Ob 18.00 Femmes – ženske; Hortzmuga Teatroa / ESP, 50 min

Femmes – ženske so štiri godrnjave, revolucionarne in zoprne babice, ki jih je k akciji prebudilo razočaranje, nezadovoljstvo nad stanjem v družbi in socialnimi stiskami. Odločile so se, da vzamejo zakon v svoje roke. Uprizoriti hočejo novo revolucijo in s svojimi absurdnimi metodami agitacije zbuditi svet! Femmes – ženske je himna skupini starih dam, ki so prestopile meje politične korektnosti, postale nove aktivistke za socialno pravičnost in sprejele provokacijo kot nov način življenja. Femmes – ženske je izmišljeno delo in vsaka podobnost z naključjem je čista realnost.

 Avtorji in nastopajoči: Izpiñe Soto, Alejandro Antunez, Arantza Goikoetxea, Begoña Krego. Asistenca: Gorka Ganso. Kostumi: Azegiñe Urigoitia. Rekviziti: Iñaki Aguinaga. Zasnova in kreacija: Hortzmuga Teatroa

 

Ob 19.00 Krogla – Andrej Tomše / SLO, 25 min

 Urejeni gospodič žonglira s kristalno kroglo, občasno pa tudi s svojim klobukom in sprehajalno palico. Izgleda znano, pa vendar ima gledalec občutek, da še nikoli ni videl česa podobnega. Gospodič ne govori in ga zato razume vsak. Žonglira lahkotno in gledalci postopoma postanejo del njegove igre. K življenju obuja klasično podobo spretnega klovna – in on je najboljši po Charlieju Chaplinu (si misli sam o sebi).

 Avtor in izvajalec: Andrej Tomše

 

Ob 20.00 Izgubljena kolesa časa – Serious Clowns / GER/RUS/ISR, 40 min

 Globoko v gozdu živi star in osamljen Čarovnik. Obsedenost s časom mu omogoča ustvarjanje strojev v upanju, da bo nekoč popolnoma obvladoval Čas. Nekega dne mladi in igrivi Zajec odkrije Čarovnika in po nesreči uniči eksperiment … Besni Čarovnik ga kaznuje s tem, da ga pretvori v Starca … Predstavo sta navdihnili dve veliki knjigi, Alica v čudežni deželi Lewisa Carrolla in Pravljica o izgubljenem času Eugena Schwartza. Žanrsko je predstava fuzija dramatskega klovnenja, plesa, performansa, cirkusa in otroškega gledališča.

 Avtorja in igralca: Fyodor Makarov in Adam Rea

 

Ob 21.00: Koncert za kozarce in robce – Los hermanos mui simpatikus / SLO

 Skupina Los Hermanos muy simpaticos (zelo simpatični bratje) se po večletnem premoru, po plošči Clasico y animatico (2002), na kateri so zbrane njihove priredbe glasbenih tem iz sveta animiranih filmov in klasične glasbe, vrača v razširjeni zasedbi. Tokrat se spopadajo s tehnično zahtevnim, izrazno bogatim in čustveno nabitim gradivom – slovensko popularno glasbo. Za kakovostno izvedbo del eminentnih avtorjev in izvajalcev (npr. Pop Design, Stane Vidmar, Miran Rudan, Helena Blagne, Werner …) je potreben čvrsto uigran nabor glasbi predanih umetnikov.  

 Los hermanos mui simpatikus so: Branko Završan – glas; Boštjan Gombač – klarinet, piščali, trobenta; Uroš Rakovec – kitara; Blaž Celarec – bobni, tolkala, klarinet; Žiga Golob – bas.

 

 

Sponzorji:

Gozdno gospodarstvo Novo mesto d. d.

KRNC Proizvodnja in trgovina d.o.o. 

BMW – Makoma d.o.o. Novo mesto

 

Organizator: Goga

Soorganizator: Ana Desetnice

 

Partnerji:

MONM, DNŠ

 

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.