Novo mesto short

Novo mesto short

ZAJTRK s prejemnico/prejemnikom nagrade novo mesto

ZAJTRK s prejemnico/prejemnikom nagrade novo mesto bo moderirala Carmen L. Oven.

Novo mesto short

Pogovor z nomiranci in podelitev nagrade novo mesto in pripovedovalsko glasbeni cabaret Slečene zgodbe

Pogovor z nomiranci za nagrado novo mesto in podelitev nagrade novo mesto, za najboljšo zbirko kratkih zgodb lanskega leta.
Po podelitvi nagrade sledi koncert Slečene zgodbe.

Novo mesto short

Splitski festival pripovedovanja Pričigin v Novem mestu

Festival Pričigin je dobil ime po igri, ki so jo igrali v nizki vodi, segala je malo nad gležnji, igralci in igralke pa so si podajali žogo, kot si sedaj na festivalu podajajo besede. Ostre, duhovite, nabrite, ironične, take, da obiskovalcem pričarajo uživaški nasmeh na obraze.

Novo mesto short

Pripovedovalski večer na temo: Pogum

Na temo poguma bodo še ne napisane, resnične ali izmišljene zgodbe pripovedovali Ahmed Burić, Boštjan Narat, Mima Simić, Andrej Shary in Anja Zag Golob.

Novo mesto short

Giambattista Basile: Zgodba zgodb

Zgodba zgodb je duhovita in ostra kritika družbe 17. stoletja, ki jo je Neapeljčan Giambattista Basile (1566–1632) skozi lastno življenjsko izkušnjo poznal od »ljudske baze« do dvorskih višav. Pravljice bodo pripovedovali izkušeni in prekaljeni pripovedovalci: Ana Duša, Rok Kušlan, Katja Preša in Boštjan Napotnik.

NOVO MESTO SHORT – Pripovedovalski večer

Okrogli mizi o mejah bo sledil pripovedovalski del. Svoje zgodbe bodo z nami delili: Nora Verde, Tanja Stupar Trifunović in Iztok Mlakar.    

NOVO MESTO SHORT – Podelitev nagrade

Na večer podelitve nagrade bomo spoznali letošnje nominirance Marka Goljo, Anjo Mugerli, Carlosa Pascuala in  Agato Tomažič in njihove zbirke kratkih zgodb. Dogodek bo povezovala Carmen L. Oven.    

NOVO MESTO SHORT – Pripovedovalski večer

Letos bomo premaknili meje. Kjerkoli in kakršnekoli že so. Festival Novo mesto short bomo začeli s pripovedovalskim večerom, rdeča nit zgodb pa bo meja. Nastopili bodo: Ivana Djilas, Vlado Kreslin, […]

NOVO MESTO SHORT – Okrogla miza

Letos bomo premaknili meje. Kjerkoli in kakršnekoli že so. Večer bomo začeli z okroglo mizo o meji, na kateri bodo sodelovali: dr. Aljoša Pužar, dr. Neža Čebron Lipovec, Tanja Stupar […]

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.