Search
Generic filters
Filter by Oznake izdelkov
roman

Novo mesto short

Novo mesto short

ZAJTRK s prejemnico/prejemnikom nagrade novo mesto

ZAJTRK s prejemnico/prejemnikom nagrade novo mesto bo moderirala Carmen L. Oven.

Novo mesto short

Pogovor z nomiranci in podelitev nagrade novo mesto in koncert Slečene zgodbe

Festival Pričigin je dobil ime po tisti igri, ki so jo igrali v nizki vodi, segala je malo nad gležnji, kjer so si igralci in igralke podajali žogo. Na festivalu si podajajo besede. Oštre, duhovite, nabrite, ironične, take, da obiskovalcem pričarajo uživaški smeh na obraze.

Novo mesto short

Splitski festival pripovedovanja Pričigin v Novem mestu

Festival Pričigin je dobil ime po igri, ki so jo igrali v nizki vodi, segala je malo nad gležnji, igralci in igralke pa so si podajali žogo, kot si sedaj na festivalu podajajo besede. Ostre, duhovite, nabrite, ironične, take, da obiskovalcem pričarajo uživaški nasmeh na obraze.

Novo mesto short

Pripovedovalski večer na temo: Pogum

Na temo poguma bodo še ne napisane, resnične ali izmišljene zgodbe pripovedovali Ahmed Burić, Boštjan Narat, Mima Simić, Andrej Shary in Anja Zag Golob.

Novo mesto short

Giambattista Basile: Zgodba zgodb

Zgodba zgodb je duhovita in ostra kritika družbe 17. stoletja, ki jo je Neapeljčan Giambattista Basile (1566–1632) skozi lastno življenjsko izkušnjo poznal od »ljudske baze« do dvorskih višav. Pravljice bodo pripovedovali izkušeni in prekaljeni pripovedovalci: Ana Duša, Rok Kušlan, Katja Preša in Boštjan Napotnik.

NOVO MESTO SHORT – Koncert Katalene

Festival se bo zaključil s koncertom Katalene.    

NOVO MESTO SHORT – Podelitev nagrade

Na večer podelitve nagrade bomo spoznali letošnje nominirance Marka Goljo, Anjo Mugerli, Carlosa Pascuala in  Agato Tomažič in njihove zbirke kratkih zgodb. Dogodek bo povezovala Carmen L. Oven.    

NOVO MESTO SHORT – Pripovedovalski večer

Okrogli mizi o mejah bo sledil pripovedovalski del. Svoje zgodbe bodo z nami delili: Nora Verde, Tanja Stupar Trifunović in Iztok Mlakar.    

NOVO MESTO SHORT – Okrogla miza

Letos bomo premaknili meje. Kjerkoli in kakršnekoli že so. Večer bomo začeli z okroglo mizo o meji, na kateri bodo sodelovali: dr. Aljoša Pužar, dr. Neža Čebron Lipovec, Tanja Stupar […]