Filter by Oznake izdelkov
roman

Ahmed Burić gost Gogine pisateljske rezidence

Ahmed Burić bo maja gostoval v Gogini pisateljski rezidenci, njegovo bivanje v Novem mestu je del projekta Reading Balkans.

Ahmed Burić se je rodil leta 1967 v Sarajevu. Diplomiral je na Fakulteti za politične vede, smer Novinarstvo. Delal je kot novinar, urednik, pisatelj, pesnik, prevajalec, književni kritik. Sodi med najbolj ugledne novinarje v regiji.

Objavil je več kot 4000 člankov o kulturnih in političnih temah iz Bosne in Hercegovine in jugovzhodne Evrope. Njegova dela in članki so prevedeni v Angleški, Francoski, Češki in Slovenski jezik.

Objavil je 4 zbirke poezije, Bog tranzicije (VBZ Zagreb-Sarajevo, 2004), Posljednje suze nafte i krvi (VBZ, 2010), Maternji jezik (Šahinpašić, 2013) in Vrata raja (izbor poezije v Slovenskem jeziku, Goga 2015). Je tudi soavtor knjig Zvučni Zid (2009) in Majstor s Mora (2005) in avtor kratkih zgodb in pesmi, ki so bile objavljene v književnih časopisih “Lica” (Sarajevo), Godine NoveFantom slobode (Zagreb), Balcanis (Ljubljana).

Uredil je 2 knjigi Aleksandra Hemona, Hemonwood 1 in 2, knjigo kratkih zgodb Ante Tomića z naslovom Veliki špoping in zbirko pesmi Kemala Montena z naslovom Za sve moje ljubavi.

Prevedel je knjige Oprosti poezijo, zbirko pesmi Esada Babačića, Čefurji napolje, roman Gorana Vojnovića, Umjesto koga ruža cvjeta, kratke zgodbe Dušana Čatra in dramo Goli pijanist Matjaža Zupančiča.