Filter by Oznake izdelkov
roman

Antonel Marušić junija gostuje v Gogini pisateljski rezidenci

Antonela Marušić bo junija gostovala v Gogini pisateljski rezidenci. Njeno bivanje sodi v projekt Reading Balkans, katerega glavni namen je promocija avtorjev iz jugovzhodne Evrope in je sofinanciran s strani programa Evropske unije, Kreativna Evropa.

Nora Verde (Antonela Marušić) (r. 1974 v Dubrovniku). Končala je študij Hrvaškega jezika in književnosti. Že kot študentka je objavila svojo prvo zbirko poezije „Sezona bjegova“ (Narodno sveučilište, Split 1994). Poezijo objavlja v zbornikih in časopisih: Vijenac, Homo Volans, Zadarska smotra, Zadarski list,… Je avtorica romana „Posudi mi smajl“ (Meander 2010). Roman „Do isteka zaliha“ (Naklada Sandorf 2013) je bil preveden tudi v slovenščino, in sicer gre za roman „Do razprodaje zalog“ (Založba Litera, 2016).

Izdala je tudi zbirko kratkih zgodb „O ljubavi, batinama i revoluciji“ (Naklada Sandorf, 2016).

Poezijo, navdahnjeno z lezbijsko identiteto je izdala v knjigi „Brez besed ji sledim: sodobna evropska lezbična poezija“ (Škuc, 2016).

Njene zgodbe so objavljene v zborniku „Pristojan život (lezbejske kratke priče s prostora Ex Yu)“ (Labris, 2012), knjigi „Zagreb Noir“ (Durieux, 2015)/(Akashic Books, New York 2016), zborniku „Biber, kratke priče na temu pomirenja“ (Sarajevo, Beograd 2016).

Njena prozna dela in poezija so prevedena v angleški, nemški, slovenski, albanski in makedonski jezik.

Je ena od ustanoviteljic feminističnega portala Vox Feminae za katerega tudi piše, od leta 2011 pa je tudi njegova urednica. Sodeluje s številnimi hrvaškimi nacionalnimi in regionalnimi mediji in portali, ki se ukvarjajo z neodvisno kulturo, mediji, književnostjo, glasbo in človekovimi pravicami (tednik Novosti, Kulturpunkt, Proletter, Maz, CroL, LGBT.ba).

 

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.