Filter by Oznake izdelkov
roman

Antonel Marušić junija gostuje v Gogini pisateljski rezidenci

Antonela Marušić bo junija gostovala v Gogini pisateljski rezidenci. Njeno bivanje sodi v projekt Reading Balkans, katerega glavni namen je promocija avtorjev iz jugovzhodne Evrope in je sofinanciran s strani programa Evropske unije, Kreativna Evropa.

Nora Verde (Antonela Marušić) (r. 1974 v Dubrovniku). Končala je študij Hrvaškega jezika in književnosti. Že kot študentka je objavila svojo prvo zbirko poezije „Sezona bjegova“ (Narodno sveučilište, Split 1994). Poezijo objavlja v zbornikih in časopisih: Vijenac, Homo Volans, Zadarska smotra, Zadarski list,… Je avtorica romana „Posudi mi smajl“ (Meander 2010). Roman „Do isteka zaliha“ (Naklada Sandorf 2013) je bil preveden tudi v slovenščino, in sicer gre za roman „Do razprodaje zalog“ (Založba Litera, 2016).

Izdala je tudi zbirko kratkih zgodb „O ljubavi, batinama i revoluciji“ (Naklada Sandorf, 2016).

Poezijo, navdahnjeno z lezbijsko identiteto je izdala v knjigi „Brez besed ji sledim: sodobna evropska lezbična poezija“ (Škuc, 2016).

Njene zgodbe so objavljene v zborniku „Pristojan život (lezbejske kratke priče s prostora Ex Yu)“ (Labris, 2012), knjigi „Zagreb Noir“ (Durieux, 2015)/(Akashic Books, New York 2016), zborniku „Biber, kratke priče na temu pomirenja“ (Sarajevo, Beograd 2016).

Njena prozna dela in poezija so prevedena v angleški, nemški, slovenski, albanski in makedonski jezik.

Je ena od ustanoviteljic feminističnega portala Vox Feminae za katerega tudi piše, od leta 2011 pa je tudi njegova urednica. Sodeluje s številnimi hrvaškimi nacionalnimi in regionalnimi mediji in portali, ki se ukvarjajo z neodvisno kulturo, mediji, književnostjo, glasbo in človekovimi pravicami (tednik Novosti, Kulturpunkt, Proletter, Maz, CroL, LGBT.ba).