Filter by Oznake izdelkov
roman

Davor Stojanovski aprila gostuje v Gogini pisateljski rezidenci

V okviru projekta Reading Balkans, Založba Goga v aprilu gosti Davorja Stojanovskega.

Davor Stojanovski (1987, Skopje) je pisatelj, pesnik, pisec dramskih besedil, prevajalec in glasbenik. Magistriral je iz makedonske literature, delal je kot pisec marketinških besedil, lektor in prevajalec iz slovenskega v makedonski jezik.

Za svojo prvo gledališko igro je leta 2005 prejel nagrado Anne Frank, dnevni časopis »Nova Makedonija« mu je leta 2011 podelil nagrado za kratko zgodbo »A Room with Thin Walls«. Bil je tudi med finalisti za nagrado »Utrinski Vesnik« za svoj prvi roman Ненасловена месечева соната (Untitled Moonlight Sonata), leta 2016 pa je prejel omenjeno nagrado, za roman Собирачи на пепел (Collecting Аshes).

Njegova dela so objavljena v številnih proznih in pesniških Antologijah Makedonske literature.

Kratke zgodbe so bile prevedene in objavljene v srbskem jeziku za »Rukopisi«, zbornik poezije in kratke proze za mlade avtorje iz območja bivše Jugoslavije. Njegova kratka zgodba »Requiem« je bila prevedena v nemški jezik in objavljena v »Aussallen Richtungen: Karlsplatzierungen« (Sonderzahl, Dunaj, 2015). Pesem »Bez naslova« je bila prevedena v srbski jezik in objavljena v Antologiji Makedonske poezije: IX-XXI stoletja (Založba Arka, Smederevo 2015).

Je tudi bivši član makedonskega alternativne rock skupine Foolish Green, katera je leta 2013 izdala album »Escape«.