Filter by Oznake izdelkov
roman

Jelena Lengold gostuje v Gogini rezidenci

V Gogini rezidenci trenutno biva in ustvarja srbska pesnica in pisateljica Jelena Lengold. Jelena Lengold se je rodila leta 1959 v Kruševcu in je ena izmed najbolj vidnih sodobnih srbskih pisateljic. Njene knjige so prevedene ali se trenutno prevajajo v dvanajstih evropskih jezikov, tudi slovenski, vsa njena prozna dela pa so doživela več izdaj. Je tudi dobitnica nekaj najpomembnejših nagrad za prozo in poezijo, vključno z nagradami ‘Žensko pero’, ‘Biljana Jovanović’, ‘HIT Liber’, ‘Jefimijina vez’ in ‘Đura Jakssich’.

Za zbirko kratkih zgodb Sejemski čarovnik je leta 2011 prejela nagrado Evropske unije za književnost. Sodelovala je na nekaterih najpomembnejših literarnih festivalih in bila gostja pisateljskih rezidenc na prostorih nekdanje Jugoslavije in po vsej Evropi. Napisane z veliko literarno silo, zgodbe Jelene Lengold verodostojno govorijo o intimnosti in vsakdanjosti življenja, ljubezni, čudes in vsakdanjih poskusov razsvetljenja. Ko govorimo o ljubezni, intimnosti in razumevanju o trenutkih, v katerih je življenje osebe nenadoma soočeno z nepričakovanimi spoznanji in odkritij, srednjih let izkušenj življenja in odraščanju, o drugih in o potrebi za čustvene izzive življenja, zgodbe Jelene Lengold kažejo in niansirano razkrivajo plasti vsakdanjega življenja, ki prikazujejo zanimive izzive, nenavadne dogodke in preobrate.

Močno, sugestivno pripovedovanje in izjemno oblikovani moški in ženski liki označujejo prozo ​​Jelene Lengold, ki svoj vrhunec doseže v knjigah zgodb Sejemski čarovnik ali v romanu Baltimore.

Njeno rezidenčno gostovanje podpira mreža Traduki.

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.