Filter by Oznake izdelkov
roman

RAZPIS: REZIDENČNI PROGRAM 2018 V NOVEM MESTU ZA USTVARJALCE IN USTVARJALKE NA PODROČJU KNJIŽEVNOSTI

Goethe-Institut Ljubljana v letu 2018 ponuja rezidenčni program v Novem mestu za ustvarjalce in ustvarjalke na področju književnosti v času od 6. avgusta do 6. septembra 2018.

OPIS

Goethe-Institut Ljubljana skupaj z založbo Goga v letu 2018 izvaja enomesečni rezidenčni program. Program je namenjen ustvarjalcem in ustvarjalkam na področju književnosti.

Štipendist oz. štipendistka bo z enomesečnim bivanjem dobil/a priložnost razvijati svoj obstoječi literarni projekt, spoznati slovensko literarno in kulturno-umetniško dogajanje ter svoje delo predstaviti slovenskemu občinstvu.

Oskrbo štipendista ali štipendistke in organizacijo dotičnih prireditev zagotavljata založba Goga in Goethe-Institut Ljubljana.

ROK PRIJAVE NA RAZPIS: 6. maj 2018

OBSEG ŠTIPENDIJE

  • Nastanitev v stanovanju v središču Novega mesta od 6. avgusta do 6. septembra 2018 (http://www.goga.si/en/residence-programmes/gogas-writers-residence/)
  • Kritje potnih stroškov v višini do 250 eur (nizkocenovni let, vlak 2. razred)
  • Štipendija v višini 1000 eur
  • Prevod avtorske pole besedila v slovenščino (30.000 znakov)
  • Organizacija dveh literarnih večerov (v Novem mestu in v Ljubljani)
  • Povezava z relevantnimi ustvarjalci in ustvarjalkami ter institucijami na kulturnem področju s pomočjo mreže Goethe-Instituta Ljubljana in založbe Goga

POGOJI

Kandidati in kandidatke se s književnostjo (vse zvrsti) ukvarjajo na poklicni ravni, imajo vsaj eno objavljeno delo in živijo v Nemčiji.

Od izbranega kandidata ali izbrane kandidatke se pričakuje, da se udeleži dveh literarnih branj v Novem mestu in v Ljubljani in da napiše besedilo o izkušnji rezidenčnega bivanja v Novem mestu, ki ga lahko Goethe-Institut Ljubljana objavi na svoji spletni strani ali v drugih medijih.

PRIJAVNA DOKUMENTACIJA

Kandidati ali kandidatke naj svojo prijavno dokumentacijo pošljejo v nemškem ali angleškem jeziku. Prijavna dokumentacija zajema:

  • Življenjepis:

Življenjepis naj vsebuje popolne kontaktne podatke, informacije o izobrazbi in pregled dosedanjega umetniškega dela

  • Motivacijsko pismo in opis projekta:

Na največ dveh straneh opišite svojo motivacijo za udeležbo na rezidenčnem programu. Prosimo, da predstavite tudi delovni oz. projektni načrt za delo, ki ga želite opraviti v času bivanja na rezidenci

 

 

Prijavo pošljite po elektronski pošti najkasneje do 6. maja 2018 na e-naslov

jelena.tomazin@goethe.de

 

IZBOR

 

Izbor bo opravila neodvisna komisija. Odločitev komisije je dokončna in neizpodbitna. O rezultatih bodo kandidati obveščeni najkasneje 1. junija 2018.

KONTAKTNA OSEBA

Jelena Tomažin, strokovna sodelavka za kulturne programe na Goethe-Institutu Ljubljana: jelena.tomazin@goethe.de; 01 3000 314.

 

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.