Filter by Oznake izdelkov
roman

Kozmologija

Kozma Ahačič: Kozmologija

 

Do Kozmologije imam poseben odnos. Pisal sem jo počasi, v obliki kolumn, a z jasnim ciljem, da napišem knjigo. Iz rok še nikoli nisem dal tako sistematično pregledovanih in premišljenih besedil. Pri vsaki knjigi je človek vznemirjen, ko jo da v javnost, a pri tej je občutek nekoliko drugačen – kakor da bi bil njen izid darilo za trud.

/…/

Želel sem izdati nekaj lepega. Že od začetka sem hotel, da bi bila knjiga tudi premišljeno oblikovana. To so bile moje prve besede urednici: ne zanima me honorar, rad pa bi, da je že prvi vtis ob listanju knjige podoben občutku, ko prineseš domov vrhunsko oblikovano vinilno ploščo; ko gledaš, še preden poslušaš; ko te sam objekt uvede v boljše doživljanje vsebine.

/…/

Poleg poslušanja glasbe je bilo pisanje te knjige moj edini pravi konjiček več kot dve leti. Tudi zato naslov, ki namiguje na moje ime. To je moj najosebnejši pogled na naš svet. Skušal sem biti čim bolj pošten do bralcev in samega sebe.

/…/

Knjiga prihaja v javnost v težkem času, v času, ko nimamo niti knjigarn, v katerih bi jo prodajali. Zanimivo je, da me to navdaja z velikim mirom. Mineva čas, ko so šteli zunanji dosežki, vračamo se k vsebini. To je edino, kar ostane.

 

Kozma Ahačič

 

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.