Loading Dogodki

Pogovori z nominiranci: Ana Svetel

Novo mesto short
sreda, 26. avgusta, 2020 ob 19:00

Pogovor z nominiranko za nagrado novo mesto o zbirki kratkih zgodb Dobra družba.

Ana Svetel (Maribor, 1990) je mlada raziskovalka na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer pripravlja doktorat s področja kulturne antropologije. Njena pesniška zbirka Lepo in prav (2015, LUD Literatura) je bila nominirana za najboljši prvenec leta, razprodana in ponatisnjena. Leta 2019 je pri isti založbi izdala kratkoprozno knjigo Dobra družba, ki jo
tematsko uokvirjajo prevozi. Prozo, poezijo, eseje in kolumne objavlja v osrednjih literarnih in kulturnih revijah, ukvarja pa se tudi s klasično glasbo.

Dogodek bo moderiral Boštjan Gorenc – Pižama

 

Ana Svetel: Dobra družba

LUD Literatura, 2019 

Zgodbe Dobre družbe, ki jih povezuje motiv neznancev na skupni vožnji, pred bralci razgrnejo množico junakov, nosilcev najrazličnejših identitet. Liki in razmerja med njimi so prikazani z raznolikimi pripovednimi glasovi in pristopi, s prepričljivim posnemanjem mnogih, še posebej narečnih govoric, najpogosteje pa tudi z lucidnim humorjem. Srečanja včasih privedejo do novih medosebnih vezi, drugič le še podčrtajo nerazumevanje, vselej pa nevsiljivo in prepričljivo izpostavijo vrsto družbenih in psiholoških poant.

 

Več o festivalu Novo mesto short

 

 

Podrobnosti

Datum:
sreda, 26. avgusta, 2020
Čas:
19:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

grad Grm
Skalickega ulica 1
Novo mesto, 8000 Slovenija