Filter by Oznake izdelkov
roman

Gorjanske bajke

Jubilejna bibliofilska izdaja devetih najlepših besedil iz Trdinovih “Bajk in povesti o Gorjancih” v slovenskem izvirniku in angleškem prevodu z barvnimi reprodukcijami fotografij iz serije Gorjanske bajke Boruta Peterlina.

Leto izida: 2005
Število strani: 164
Vrsta: ščitni ovitek
ISBN: 9789616421225

Trenutno ni na zalogi

  Vprašajte nas

  O knjigi

  V knjigi so zbrane naslednje povesti: Cvetnik, Velikani, Gospodična, Zakleti grad, Rajska ptica, Ptica Zlatope, Vila, Gluha loza, Kresna noč

  Fotografije: Borut Peterlin

  Janez Trdina

  29. maj 1830, Mengeš, 14. julij 1905. Trdina je obiskoval ljubljansko gimnazijo in na Dunaju študiral zgodovino, zemljepis in klasično jezikoslovje. Kot profesor je služboval v Varaždinu in na Reki. Leta 1867 je bil kazensko upokojen, češ da zavaja mladino s svojimi političnimi nazori. Preselil se je v Novo mesto, prehodil Dolenjsko in Belo krajino in na svojih popotovanjih beležil svoja spoznanja o ljudskem življenju, delu, verovanju, navadah. To je kasneje uporabil v avtobiografskih delih, povestih, črticah in bajkah. Med najbolj znanimi deli so njegove Bajke in povesti o Gorjancih. Pisal je lep, ljudski jezik, tako da ga je Ivan Cankar označil za najboljšega stilista svoje dobe. Po njem so leta 1923 najvišji vrh Gorjancev poimenovali Trdinov vrh.

  Naročite se na novice

  Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
  nam zaupajte svoj e-mail naslov.