Filter by Oznake izdelkov
roman

Na Zgornji Maslovki

Dina Rubina spada med najpomembnejše rusko pišoče avtorje. Z romanom Na Zgornji Maslovki, po katerem je bil posnet tudi istoimenski film, se prvikrat predstavlja slovenskemu bralcu.

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2013
Število strani: 209
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612770340
Tiskana izdaja

Dina Rubina

Dina Rubina (rojena 1953 v Taškenu, v današnjem Uzbekistanu), izraelsko-ruska pisateljica, je danes med najpomembnejšimi rusko pišočimi pisatelji. Njena dela so bila prevedena v več kot deset jezikov, prejela je številne nagrade, med drugimi tudi najpomembnejšo rusko – Bolšaja knjiga. Založba EKSMO je izdala njena zbrana dela in prodala poldrugi milijon knjig. Z romanom Na Zgornji Maslovki, po katerem je bil posnet tudi istoimenski film, se prvikrat predstavlja slovenskemu bralcu.

o knjigi

Zgornja Maslovka je četrt Moskve, kjer so v Stalinovem času zgradili umetniško mestece. V enem izmed tamkajšnjih ateljejev živi skoraj stoletna kiparka skupaj s sedemdeset let mlajšim prijateljem Petjo. V zadnjih starkinih dnevih se izbruhi njene nenavadne energije spletejo v prepire in zaupnosti s Petjo, v spomine na razburkano dvajseto stoletje, ki ga je doživela v celoti, in na razmišljanja o umetnosti. Duhovit, včasih tudi otožen roman se odvija med ekscentričnimi boemi, med zaljubljencema, ki ju ločijo skoraj tri četrtine stoletja, govori pa o temah, ki zanimajo vsakogar – ljubezeni in smrti, govori o moči umetniškega pogleda, ki v svoji tišini in globjem vpogledu spregleda bedo vsakdanjosti. Tu je fascinacija nad generacijo, ki je preživela rusko 20. stoletje. Starke njeno dolgo življenje ne zlomi, da ji neverjetno preživetveno energijo, medtem ko vsakodnevne težave popolnoma zagrenijo Petjo. Ekstrovernost in introvertnost, toplota iz nekega drugega časa in sivina, dolgčas dezorientirane moskovske mladine.

Naročite se na novice

Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
nam zaupajte svoj e-mail naslov.