Filter by Oznake izdelkov
roman

Odrezani od neba

Izmed vseh sodobnih slovenskih pesnikov je Esad eden izmed mojih najljubših, ker zna takole lakonično, z nekaj besedami zadeti v bistvo.

Igor Divjak (iz spremne besede)

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20
Leto izida: 2018
Število strani: 80
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612772048

Trenutno ni na zalogi

  Vprašajte nas

  O knjigi

  Za poezijo nekdanjega pevca in avtorja besedil punk skupine Via Ofenziva, pesnika, novinarja in pisatelja Esada Babačića je značilen nenavaden preplet melanholije, modrosti in toplega humorja. Rezultat so eliptične pesmi, ki so preproste samo na prvi ošvrk: “Vsak korak je velik, / pravi poglavar, / ki hodi počasi.” Babačićeva poezija tako zgosti vsebino, da za nekaj, kar bi bilo lahko zgodba ali cel roman, včasih zadostuje ena sama vrstica: “Ritem spi na tirih.” Odrezani od neba je knjiga za vsakdan, saj nam vrača trenutke, ki bi se v njem sicer izgubili. Kot pravi pesem: “Dež mi je vrnil strehe.” Nič čudnega, da so Babačićeve pesmi ene tistih, ki jih bralci znajo na pamet …

  Esad Babačić

  Esad Babačić (r. 1965) je pesnik, pisatelj in novinar. V najstniških letih je ustanovil odmevno punk skupino Via Ofenziva, kjer je bil sam pevec in tekstopisec. Pozneje je na Filozofskifakulteti v Ljubljani študiral slovenščino in južnoslovanske jezike, bil novinar, pisec scenarijev in režiser na RTV Slovenija, pisal je kolumne za različne časopise in revije. Izdal je štirinajst pesniških zbirk. Bil je urednik in voditelj oddaje Hotel Romantika na 1. programu Radia Slovenija. Prevaja iz hrvaškega in bosanskega jezika v slovenščino.

  O knjigi

  Poezija Esada Babačića je prevedena v številne evropske jezike, zanjo je prejel mnoge nagrade, med drugimi na Dunaju mednarodno nagrado Hörbiger (2003), leta 2014 pa nagrado čaša nesmrtnosti (velenjica) za vrhunski desetletni pesniški opus.