Filter by Oznake izdelkov
roman

Onečejevalec

»Onečejevalec je, na kratko povzeto, kronika perverzij, odklonskosti in transgresij, ki se misteriozno zgoščajo okoli enega lika. Je dokumentacija zmede, raztrganin, ki jih povzročijo nedefinirana agresija, nasilje, gnus, ki posežejo v red stvari. Na persono Theodorja Baumanna se »nalepijo« mnoga naša vprašanja o naravi dobrega in zlega, o omejitvah spodobnosti in nespodobnosti, navsezadnje o naravi resničnosti in vlogi (meta)fikcije same.« (iz spremne besede Silvije Žnidar)

Copyright: @2024 Založba Goga
Dimenzije: 13x20
Število strani: 154
Leto izida: 2024
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612774387

trda vezava V košarico24,90 

O knjigi

Sprva se na najbolj nepričakovanih javnih površinah pojavijo lužice: po trgovinah, ob spomenikih, v knjižnicah … Nato začnejo v skrivnostnih okoliščinah umirati mlade ženske. Samomori ostanejo nepojasnjeni, zdi pa se, da vse poti vodijo k enemu samemu enigmatčinemu liku. Skozi pripoved se postopno izriše podoba vase zaprtega, anonimnega nomada, ki znova in znova prestopa mejo dobrega okusa. Zgodba je zrcalo in kritika današnjega časa, časa »nove normalnosti«, v katerem je zanimivo zgolj tisto, kar je ekscesno. Prav tako jo je mogoče brati kot katarzično poročilo o zmagi upanja in umetnosti nad uničevalnostjo.

 

 

Kazimir Kolar

Kazimir Kolar je vsestranski pisec. Doslej je objavil roman Glas noči (Litera, 2016), ki je bil v letu 2022 preveden v italijanski jezik pod naslovom Lampreht in izdan pri založbi Wojtek v Neaplju. Sledila je še kratkoprozna zbirka Zgodbe nekega slabiča iz leta 2021 (prav tako Litera), za katero je bil nominiran za nagrado novo mesto short, nagrado za najboljšo kratkoprozno zbirko. Zanimajo ga sodobni filozofski tokovi in nenavadne življenjske oblike.