Loading Dogodki

SJÓN V SLOVENIJI

Literarni večer
petek, 19. maja, 2023 ob 19:00 do nedelja, 21. maja, 2023 ob 20:00

V Slovenijo prihaja Sjón, popularen in prevajan islandski pisatelj, pesnik, glasbenik in scenarist, ki redno in dolgo sodeluje s pevko Björk. Za glasbo in vodilno pesem v filmu Plesalka v temi, režiserja Larsa von Trierja, je bil nominiran za glasbenega oskarja in nagrado zlati globus. Poleg mnogih mednarodnih nagrad in prevodov je letos prejel nordijsko nagrado Švedske akdemije.

Prvi prevod Sjónovega dela v slovenščino je bila knjiga Modra lisica in Deček, ki ga ni bilo (prevod Anja Zag Golob, Cankarjeva založba), prevod je bil objavljen 2016, ko je bil Sjón prvič v Sloveniji.

Letos smo pri Založba Goga objavili prvi del njegove triologije CoDex 1962: Tvoje oči so me videle (prevod Andrej Peric). Gre za zgodbo o stvarjenju, o sodnem dnevu in bizarnih skušnjavah nadangela Gabrijela; je poezija in dramolet, zbirka pravljic in sanj.

 

Pogovori bodo potekali v angleškem jeziku.

 

PETEK, 19. 5., OB 19.00, KAVARNA IN KNJIGARNA GOGA, NOVO MESTO

S Sjónom se bo pogovarjal Miha Mazzini, pisatelj, kolumnist, scenarist in režiser. Filmsko srečanje v velikem planu.

 

SOBOTA, 20. 5., OB 19.00, VELIKA DVORANA LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA MARIBOR

Moderatorka pogovora bo Anja Zag Golob, prevajalka, pesnica, kolumnistka in urednica pri založbi VigeVageKnjige. Pogovor mojstrice in mojstra pisane, govorjene besede. Multipraktika na dah.

 

NEDELJA, 21. 5. OB 19.00, CUKRARNA BAR, LJUBLJANA

S Sjónom se bo pogovarjal Marcel Štefančič, filmski kritik, voditelj, pisatelj, esejist in urednik. O filmskem islandskem čudežu in potopljenih islandskih bankirjih.

 

Vabljeni!

 

Podrobnosti

Začetek:
petek, 19. maja, 2023 ob 19:00
Konec:
nedelja, 21. maja, 2023 ob 20:00
Kategorije Dogodek:
,