Search
Generic filters
Filter by Oznake izdelkov
roman

Izbrisana

“Popotovanje po slovenskem birokratskem peklu pa ne bi bilo tako pristno. zanimivo in šokantno, če ne bi bil notranji (in zunanji, seveda) glas Zale Jovanović prav Miha Mazzini. Kot že večkrat prej pisatelj prepriča s tem, da so liki v zgodbi nadvse dotakljivi, prekleto realni – a vseeno ne preveč vsakdanji.”
Domen Babič, Koridor

Copyright: Založba Goga
Dimenzije: 13 x 20 cm
Leto izida: 2019
Število strani: 270
Vrsta: mehka vezava
ISBN: 9789612772109
Tiskana izdaja

O knjigi

Izbrisana je zgodba o samski mamici Zali, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstajata ne ona ne njen novorojenček. Je roman o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Zalino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napet triler, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema.

Miha Mazzini

Miha Mazzini, pisatelj, avtor 19 leposlovnih knjig, 10 priročnikov, scenarist, režiser in računalniški strokovnjak. Dobitnik številnihmednarodnih nagrad. Avtor scenarijev za dva nagrajena celovečerna filma in režiser štirih kratkih filmov. Končal podiplomskištudij scenaristike na The University of Sheffield, Anglija. Doktor znanosti, program Antropologija vsakdanjega življenja, InstitutumStudiorum Humanitatis, Ljubljana. Njegova literarna dela so bila prevedena v številne tuje jezike, pri največjih evropskih inameriških založbah.