Filter by Oznake izdelkov
roman

Kakor bog ukazuje

Prevod Maja Žorga

Življenje šestnajstletnega Cristiana je daleč od idiličnega, a ko se njegov zapiti oče odloči, da bo oropal bankomat, je njegovega otroštva nepreklicno konec …

Leto izida: 2010
Število strani: 395
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789616421836

Trenutno ni na zalogi

  Vprašajte nas

  Niccolo Ammaniti

  Niccolò Ammaniti se je rodil v Rimu leta 1966. Leta 1997 je napisal svoj prvi roman Branchie, po katerem je bil posnet tudi film, leta 1999 pa še zbirko kratkih zgodb Fango (po prvi zgodbi je bil posnet film z Monico Bellucci v glavni vlogi) in roman Ti prendo e ti porto via. Leta 2001 je napisal roman Ni me strah in zanj kot najmlajši pisatelj prejel prestižno italijansko nagrado za literaturo Viareggio-Repaci. Roman je kmalu postal prava prodajna uspešnica, po katerem so posneli istoimenski film, ki je bil nominiran tudi za oskarja. Leta 2006 je napisal roman Kakor bog ukazuje, ki je tudi v hipu postal hit in po katerem so leta 2008 tudi posneli celovečerni film.

  prevedla Maja Žorga

  Maja Žorga, 1979, Ljubljana. Diplomirana slovenistka in italijanistka. Soavtorica malega italijansko-slovenskega/slovensko-italijanskega slovarčka pri DZS, tehnična urednica prevajalske revije Hieronymus, prevajalka in lektorica.

  Naročite se na novice

  Če želite biti obveščeni in naših knjižnih novostih, novicah in dogodkih, promocijah in drugih aktivnostih Založbe Goga
  nam zaupajte svoj e-mail naslov.