Search
Generic filters
Filter by Oznake izdelkov
roman

Križci, krožci

Gigo je zapustila žena. Ne sme se približati svojemu otroku. Ima slab konec lahko vsaj dober začetek?

Copyright: © 2022 Založba Goga
Dimenzije: 13 × 20 cm
Leto izida: 2022
Vrsta: trda vezava
ISBN: 9789612773472

trda vezava V košarico 19,90 

Akcija velja samo za fizične osebe.

O knjigi

»Katera je zdaj tukaj mama?« je vprašanje, ki se ne pojavi zgolj v trenutku, ko se mora Giga soočiti s prepovedjo približevanja svojemu otroku, temveč je njeno zvezo z Alino spremljalo že vse od Zarjinega rojstva. Zdaj je družina, ki se je nekoč borila za enakost v svetu heteroseksualnih staršev, razpadla na dve mami, dva doma in Urbana, Alininega novega partnerja, kar je Gigo pahnilo v depresijo in povzročilo njen razhod s preveč utesnjujočo lezbično sceno. Ampak najprej je v pandemični prestolnici poskrbela še za največjo polomijo najdaljše noči. Duhovit in kritičen roman Križci krožci pokaže, da ima tudi najnesrečnejši konec lahko najlepši začetek.

Odzivi

Jedrt Maležič (foto: Boštjan Pucelj)

Jedrt Maležič

Jedrt Maležič (1979) je pisateljica in književna prevajalka iz angleščine in francoščine. Leta 2016 je izdala kritiško dobro sprejeti kratkoprozni zbirki Težkomentalci (nominacija za najboljši prvenec) Bojne barve (nominacija za nagrado novo mesto). V letu 2018 je sledil roman Vija vaja ven. Njeno delo Bojne barve je bilo prevedeno v makedonščino (Begemot, 2019), zbirka Težkomentalci pa bo kmalu izšla v španščini (Litterae Slovenicae).

Iz knjige

Kako naj se jebeno sestavljam in postanem sigurnejša v vlogi nekakšne matere in žene, če pa ves čas nekaj goltam, nekaj požiram. Vprašanje za milijon dolarjev je, ali bi lahko bilo kakor koli drugače drugje, in mislim, da ne. Tesnoba, ki je nisi zmožna premagati doma, ti sledi in se ti pripne na stopala kakor lastna senca.

Živa je, sperma, čuden stvor in čudnejši dan. Skregali sva se prvič, že na poti tja, in v tistem trenutku, ko sem prijela za injekcijsko iglo, sem se počutila, kakor da vstavljam marmelado v krof. Ničesar magičnega nisem čutila, nobena muza ni zacingljala, najavila čudeža, dušice, ki se je odtrgala od svojega bivališča v širnem kozmosu, da bi se dala ravno nama.